UTTS’ye kaydolmak için son 2 gün

Gelir İdaresi, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne 31 Ocak’a Kadar Geçiş Yapmayanları Cezalandırabilir

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kayıt dışı ekonomi ve usulsüz fatura uygulamalarından kaynaklanan vergi kaybını önlemek amacıyla kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne geçişler hızla devam ediyor.

5 Ekim 2023 tarihinde yayımlanan UTTS Uygulama Genel Tebliği, mükelleflerin araçlarına Taşıt Tanıma Birimi takılmasını zorunlu kıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi mükelleflerinin mağdur olmamaları için sisteme kayıt tarihini de güncelledi. Bu kapsamda söz konusu mükelleflere ait tüm taşıtların 31 Ocak 2025 tarihine kadar UTTS’ye geçiş yapması gerekiyor.

Yapılan açıklamaya göre, mükelleflerin herhangi bir ceza veya mağduriyet yaşamamaları için 31 Ocak 2025 Cuma günü saat 24.00’e kadar utts.gov.tr adresinden UTTS’ye kaydolarak belirtilen banka hesaplarına ödeme işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

31 Ocak’a kadar UTTS’ye kaydolmayanlarla özel usulsüzlük cezaları uygulanabilir

31 Ocak 2025 tarihine kadar utts.gov.tr üzerinden kaydını yaptırmayan taşıt sahipleri, montaj işlemlerini 30 Nisan 2025 tarihine kadar tamamlayabilirler. Bu tarihten sonra UTTS’de düzenlenmeyen satış fişleri gider beyanında kullanılamayacak ve vergi indiriminden faydalanılamayacak. Belirlenen süre içinde kayıt ve montaj işlemlerini tamamlamayan taşıt sahiplerine mükellefiyetlerine göre 7 bin TL ile 28 bin TL arasında değişen özel usulsüzlük cezaları uygulanabilir. Ayrıca zamanında Taşıt Tanıma Okuyucu ve istasyon donanım kurulumu yapmayan akaryakıt istasyonları her ihlal tespitinde 280 bin TL özel usulsüzlük cezası ödeyebilir.

Sisteme kayıtlı taşıt sayısı 2 milyonu, akaryakıt istasyonu sayısı ise 12 bini geçti

UTTS geçiş sürecinde utts.gov.tr adresinden Taşıt Tanıma Birimi siparişi vererek ödemelerini tamamlayan taşıt sayısı 2 milyonu aştı. Ayrıca, yaklaşık 12 bin akaryakıt istasyonunun UTTS’ye dahil olmak için gerekli Taşıt Tanıma Okuyucusu ve donanım siparişlerini tamamlayıp montaj süreçlerine başladığı belirtilmektedir.

Related Posts

Deprem sonrası indirim yapana teşvik

Hepsiburada, 23 Nisan’da İstanbul çevresinde yaşanan depremin ardından talep gören ürünlerde fiyat artışı yapan mağazaları tespit ederek ilgili ürünleri satışa kapattığını açıkladı.

İstanbul’da yeni mağazasını açtı

Mutfak markası Lineadecor, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir