Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Tekirdağ’da şoförler UKOME’yi kontak kapatarak protesto etti

Tekirdağ'da şoförler, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezince (UKOME) taleplerinin karşılanmadığı gerekçesiyle kontak kapatma eylemi yaptı.

Şoförlerden Büyükşehir Belediyesi’ne Tepki

Büyükşehir Belediyesi binası önünde bir araya gelen şoförler, zaman zaman “Ulaşım istifa”, “Başkan nerede?”, “Esnafın ahı yerde kalmaz” sloganları attı.

Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Şenol Turan, gazetecilere, esnafın tüm sorunlarını UKOME’ye ilettiklerini belirtti.

Sorunların çözüme kavuşturulmadığını iddia eden Turan, “Çözüm bulunamamıştır. Şehrimiz büyümektedir ve nüfus artmaktadır. Bu duruma rağmen Ulaşım Dairesi esnafımız için çözüm üretememektedir.” şeklinde konuştu.

Turan, sorunlara çözüm bulunmadığı için belediye binası önünde toplandıklarını ve taleplerini UKOME’ye ilettiklerini vurgulayarak, çözüm beklediklerini dile getirdi.

Araçlarını belediye çevresinde bir süre bekleten şoförler, daha sonra bölgeden ayrıldı.

– Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Açıklama Yaptı

Belediye sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, vatandaşların alım gücünün korunması ve toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilir olması için adil denge sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, taşımacılık sektöründeki maliyet artışlarının vatandaşlara yansıtılamayacağı ve Temmuz 2024’te toplu taşıma ücretlerine yüzde 33 oranında zam yapıldığı hatırlatıldı.

Bu yıl içinde şehir içi toplu taşıma araçları, ticari taksiler ve servisler için yüzde 60 zam talep edildiği bilgisi verilen açıklamada, ilave olarak şunlar kaydedildi:

“Sektör temsilcileri tarafından 12 Mart’ta Büyükşehir Belediyemiz önünde basın açıklaması yapılacağı duyurusu üzerine, mağduriyet yaşanmaması adına gerekli önlemler alınmakta ve olası aksaklıklar titizlikle izlenmektedir.”