Suudi Arabistan pilotsuz uçan taksileri test ediyor

Son zamanlarda birçok şirket, kendi uçan taksi hizmeti üzerinde çalışmalar yürütürken, aynı zamanda çeşitli uçuş testleri de yapıldı.

Bazı uçan taksiler şu anda yolcu taşımaya hazır olsa da düzenleyici kurallar ve alınamayan izinler, şimdilik taşımacılığı engelliyor.

Suudi Arabistan denemelere başladı

Suudi Arabistan, ilk uçan taksi denemelerini başarıyla gerçekleştirdiğini duyurdu. Sürücüsüz araçlar, hacca giden insanları taşımaktan tıbbi malzeme nakliyesine kadar çeşitli görevlerde kullanılacak.

Pilotsuz olarak çalışan hava taksisinin ilk denemeleri Mekke’de gerçekleştirildi ve herhangi bir sorun çıkmadı.

Testlerde, dünyanın sivil havacılık otoriteleri tarafından lisanslanan ilk hava taksisi olan “EH216-S” isimli eVTOL kullanıldı.

Çinli eHang şirketinin geliştirdiği “eHang 216-S” isimli uçan taksi, 4G ve 5G bağlantılarının yanı sıra saatte 130 kilometre hıza ulaşabiliyor.

220 kilo taşıma kapasitesine sahip eHang 216, tamamen elektrikle çalışıyor ve otonom özellikli olduğu için herhangi bir pilota ihtiyaç duymuyor.

Şirket, Çin Sivil Havacılık Yönetimi tarafından onay alan uçan taksilerde herhangi bir kusur veya güvenlik zafiyetinin de olmadığını söylüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx