Suriye’ye DSÖ tarafından gönderilen tıbbi yardım malzemeleri İstanbul’a ulaştı

DSÖ, Suriye’ye Sağlık Yardımı Ulaştırmaya Başladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Suriye’de yeni bir dönemin başladığını belirterek, Suriye’de yaşayanlara sağlık yardımı ulaştırmaya başladı. DSÖ’nün desteğiyle, Travma Acil Cerrahi Kitleri (TESK) ve temel ilaçları içeren 50 tonluk tıbbi malzeme, İstanbul Havalimanı’na getirildi ve gümrük işlemlerinin ardından Suriye’ye ulaştırılmak üzere TIR’larla Mersin’e gönderilecek.

AB İnsani Yardım fonundan alınan malzemeler arasında, acil durumlarda travma bakımı için özel olarak tasarlanmış cerrahi aletler, anestezi malzemeleri ve sterilizasyon malzemeleri içeren kitler bulunmaktadır. Ayrıca, hastanelerin ve kliniklerin hem acil hem de rutin ihtiyaçlarına cevap verebilmelerini sağlamak amacıyla, yaygın hastalıkları tedavi etmek ve hastalık salgınlarını önlemek için temel ilaçlar da yardım malzemeleri arasında yer almaktadır.

Related Posts

Mansur Yavaş: Kurultay davası reddedilmeliydi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kurultay davası reddedilmeliydi. Tüm muhalefetin bir olmaktan başka çaresi yok” dedi.

İsviçreli yamaç paraşütçüsü Fethiye’de hayatını kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü yapan İsviçre uyruklu Jaabiri Ezzeddine, kalkış sonrası yaşanan kazada hayatını kaybetti.

Milli Eğitim ‘tahsis yok’ demişti… TÜGVA’ya 187 devlet okulu tahsis edilmiş!

CHP’li Uğur Kalkan, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA)’nın Gaziantep’te devlet ve belediye imkânlarını kullanarak büyüdüğünü, devletin okullarında yaz okulları açmaya devam ettiğini ifade etmişti. Kalkan, yaz okulu projesi kapsamında TÜGVA’nın Gaziantep genelinde 187 devlet okulunun tahsis edildiğini söyledi.

Alişan konserinde kan aktı!

Samsun’da Alişan’ın sahne aldığı konserde çıkan kavgada 16 yaşındaki Emirhan E. bıçakla yaralandı. Olayın şüphelisi kısa sürede yakalandı.

Arap dünyasının borç haritası: Kimler güvende, kimler tehlikede?

Ekonomik krizler, jeopolitik gerilimler, dalgalanan enerji fiyatları ve yavaşlayan büyüme, Arap ülkelerinin kamu borçlarını giderek artan bir endişe kaynağı haline getirdi. Eskiden bir finansman aracı olarak görülen borçlar, artık birçok ülkede mali …

Netanyahu’nun bu hafta yapılacak duruşmaları ertelendi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun bu hafta yapılacak duruşmalarının ertelendiği bildirildi.