İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik süreçleriyle ilgili Erdoğan, ‘Bu bir davet sürecidir, biz davete ‘evet’ dedik’ açıklamasını yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Bu konuda bazı şartlarımız var. Bu şartları dün zirvede de aktardık. Teröre ve teröristlere yönelik şartlarımızı koyduk ve bu şartlar kabul edildi. AB sadece bu işi PKK ile geçiştirdi. Bu artık sadece PKK ile geçiştirilebilecek bir durum değildir. Buraya PYD’yi FETÖ’yü de yerleştirmek gerekiyor. Bu bizim kırmızı çizgimiz.
YUNANİSTAN İLE ADALAR GERİLİMİ
Yunanistan ile savaş derdimiz yok. Yunanistan verdiği sözlerde durmuyor. 147 kere hava ihlali yaptılar. Biz komşuysak, dostsak, eğer barış içerisinde yaşamak istiyorsak bizim hava sahamızı 147 kere niye ihlal ediyorsunuz? Bize düşen nedir? Hava Kuvvetlerimiz gerekeni verecektir? Yapmazsa benim vatandaşım ne der? Bizim Silahlı Kuvvetlerimiz nerede demez mi?
Liderler bizi barıştırmak için çok sarf ettiler. Şu an böyle bir şey düşünmüyoruz. İlerde şartlar ne getirir bakarız, ona göre değerlendirmelerimizi yaparız.