Sırrı Süreyya Önder, İmamoğlu’nun gözaltı olayında tarafını belli etti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 106 Şüpheli Hakkında Gözaltı Kararı

CHP’de para sayma görüntüleri ve ‘Kent Uzlaşısı’ soruşturmaları kapsamında, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat’ın da aralarında bulunduğu 106 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

“MÜDAHALEYİ ONAYLAMIYORUM, SESSİZ KALAMAM”

Olayın yankıları sürerken TBMM’deki oturumu yöneten Meclis Başkan Vekili Sırrı Süreyya Önder’den de dikkat çeken bir değerlendirme geldi. İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını doğru bulmadığını ve buna sessiz kalmayacağını ifade eden Önder, “Demokratik siyaset alanına yapılan hiçbir müdahale ne yapana ne bunu teşvik eden yakın siyasi tarihimizde hiçbir fayda getirmemiştir. Bu tür mühendislik çabaları masa üstünde kağıt üstünde rasyonel gözükür fakat halk denen şeyle karşı karşıya geldiğinde sonuçları genellikle bunu murad edenler açısından irrasyonel olur. Benim şahsi tutumum Cumhuriyetin demokratik niteliğinin genişlemesi demokratik siyaset alanının genişlemesi ve özgürleşmesinden yanadır. Buna dönük hiçbir müdahaleyi onaylamam, sessiz kalmam, yanında durmam mümkün değildir. Siyasi tutumumu bu şekilde belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

AYAKÜSTÜ SOHBET ETMİŞLERDİ

Kaynak: Haberler.com / Politika

Related Posts

Falyalı’nın kasası öldürülmüştü! Hollanda polisi her yere ‘Aranıyor’ afişleri astı

1 Mayıs’ta Hollanda’nın Rijswijk kentinde öldürülen ve KKTC’de öldürülen Halil Falyalı’nın kasası olarak bilinen Cemil Önal’ın tetikçisini arama çalışmaları hız kazandı. Son olarak Hollanda polisi, tetikçinin fotoğrafını basına servis ederek eşkalini paylaştı.

Fesih kararının ardından DEM Parti yol haritasını belirledi

Terör örgütü PKK’nın dün silahlarını bıraktığını ve kendini feshettiğini duyurmasının ardından DEM Parti de MYK’sını topladı. MYK’nın ardından ‘sürece’ dair yeni yol haritası belirlendi. Terörist başı Abdullah Öcalan’ı İmralı’da ziyaret edenler için yasal güvence talep edilecek.

Teşkilat dizisinde sular durulmuyor! Sete çıkmadan projeden ayrıldı

TRT 1’in Teşkilat dizisinde son dönemde peş peşe yaşanan oyuncu ayrılıklarına bir yenisi daha eklendi. Albay Nazım karakterini canlandırması beklenen Hazım Körmükçü, rolü üstlenemeden projeden ayrıldı.

Eurovision Şarkı Yarışması’na İsrail karşıtı gösteriler damga vurdu

Bu yıl İsviçre’nin Basel kentinde düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması’nın resmi açılış törenine, İsrail karşıtı ve Filistin destekçisi gösteriler damga vurdu. Basel Belediye Binası önündeki açılış töreniyle Eurovision haftası resmen başlarken, 37 …

Bursa’da eğlence mekanında hesap kavgası çıktı! 1 ölü 2 yaralı

Bursa’da bir eğlence mekanında çalışanlarla müşteriler arasında çıkan kavgada Hakan Uyanık hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Uyanık’ın, mekanda hesap yüzünden tartışan arkadaşları arayınca olay yerine gittiği belirtildi

İhanet enstitüsü

Lozan Kürt Enstitüsü kuruluşunu, “Lozan Antlaşması’nın Kürt milletine yüz yıldan fazla
yaşattığı inkar, parçalanma ve sessizlik rejimi artık sona ermektedir” cümlesiyle duyurdu.