Sakarya’da atıklar geri dönüşüme kazandırılacak

Sakarya’da Atıklar Geri Dönüşüme Kazandırılacak

SAKARYA (İGFA) – TÜÇA Başkanı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi’nin ziyareti sırasında, Başkan Yusuf Alemdar plastik, cam ve alüminyum atıkların depozito sistemiyle ücret olarak geri döneceği Depozito Saha Yönetim Sistemi hakkında detayları görüştü. Başkan Alemdar, “Pilot il olmak bizim için gurur verici. Bu adım ile hem şehrimiz hem de ülkemize daha güzel çevre, daha güzel bir gelecek bırakmış olacağız. Daha yeşil bir Sakarya, daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir gelecek için çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaret sırasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un müjdesini verdiği, Sakarya’nın pilot il olduğu Depozito Saha Yönetim Sistemi (DSYS) projesi ele alındı.

Cam, plastik ve alüminyum atıkların vatandaşlara depozito ücreti olarak geri dönmesini sağlayacak olan proje, yılda 520 milyon euro katma değer sağlayarak hem vatandaşların bütçesine hem de Türkiye’nin ekonomisine olumlu etki yapacak.

YEŞİLİYLE, MAVİSİYLE CENNET BİR SAKARYA

DSYS’nin Sakarya’da uygulanmasıyla şehrin sıfır atık ve geri dönüşüm hedefinin daha da güçleneceğine vurgu yapan Başkan Alemdar, yeşil ve mavi tonlardaki cennet doğasıyla huzur dolu bir Sakarya hayaline adım adım ilerlediklerini belirtti.

DAHA TEMİZ BİR ÇEVRE

Prof. Dr. Pirinççi’ye teşekkürlerini ileten Başkan Alemdar, “Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin öncülüğündeki Sıfır Atık Projesi’nin en kıymetli adımı olacak Depozito Yönetim Sistemi için Sakarya’nın pilot il olması bizler için büyük önem taşıyor. Bu sistem Sakarya’dan başlayarak kademeli olarak ülke genelinde uygulanacak. Yıl sonunda tüm ülkemizde ulusal depozito sistemine geçmiş olacağız. Daha yeşil bir Sakarya, daha temiz bir çevre, daha yaşanılabilir bir gelecek için çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

PİLOT İL SAKARYA’DA BAŞLAYACAK PROJE NEDİR?

DSYS projesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hayata geçirdiği, çevreyi kirletebilecek ürünlerin kontrolsüz bir şekilde çevreye bırakılması yerine, tüketicilerin katılımıyla kontrol altında ve düzenli bir şekilde toplanmasını sağlayacak bir sistemdir.

Related Posts

BM: Gazze’nin yüzde 82’den fazlası yerinden edilme emirleri altında

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansından (UNRWA), Gazze’nin yüzde 82’den fazlasının Filistinliler için göçe zorlama anlamına gelen tahliye uyarıları altında olduğunu duyurdu.

Koca dünyada bir tek o ülkede sivrisinek yok

Sıcak yaz günlerinde herkesin kabusu haline gelen sivrisinekler, milyonlarca insanın hayatını zorlaştırıyor. Ancak dünyada bir ülke var ki, kanımızı emen uçan haşerelerden tamamen arınmış durumda. Üstelik bu durum tesadüf değil…

Rossiya Segodnya Medya Grubu’ndan Azerbaycan makamlarına çalışanlarını serbest bırakma çağrısı

Rossiya Segodnya Medya Grubu, Azerbaycan makamlarına çalışanlarını serbest bırakma çağrısında bulundu

Mansur Yavaş: Kurultay davası reddedilmeliydi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kurultay davası reddedilmeliydi. Tüm muhalefetin bir olmaktan başka çaresi yok” dedi.

İsviçreli yamaç paraşütçüsü Fethiye’de hayatını kaybetti

Muğla’nın Fethiye ilçesinde yamaç paraşütü yapan İsviçre uyruklu Jaabiri Ezzeddine, kalkış sonrası yaşanan kazada hayatını kaybetti.

Milli Eğitim ‘tahsis yok’ demişti… TÜGVA’ya 187 devlet okulu tahsis edilmiş!

CHP’li Uğur Kalkan, AKP’ye yakınlığıyla bilinen Türkiye Gençlik Vakfı(TÜGVA)’nın Gaziantep’te devlet ve belediye imkânlarını kullanarak büyüdüğünü, devletin okullarında yaz okulları açmaya devam ettiğini ifade etmişti. Kalkan, yaz okulu projesi kapsamında TÜGVA’nın Gaziantep genelinde 187 devlet okulunun tahsis edildiğini söyledi.