Rusya: “Kiev ile ön koşulsuz doğrudan müzakereden yanayız”

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, BRICS Toplantısında Konuştu

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Brezilya’nın Rio de Janeiro kentinde gerçekleştirilen BRICS ülkeleri dışişleri bakanları toplantısı sonrasında Rus basınına açıklamalarda bulundu. Lavrov’un açıklamaları arasında, Ukrayna’nın 30 günlük koşulsuz ateşkes çağrısı ve Rusya’nın bu konudaki tutumu da yer aldı.

Lavrov, Ukrayna’nın geçici ateşkese karşı çıkmasını ve sonrasında derhal ateşkes çağrısı yapmasını eleştirerek, “Bu nedenle ateşkes çağrılarının bedelini biliyoruz.” dedi. Rusya’nın Ukrayna ile doğrudan müzakerelerin başlatılmasını desteklediğini vurgulayan Lavrov, ateşkesin Kiev’in askeri kapasitesini güçlendirmek için kullanılmasını eleştirdi.

Lavrov, üçüncü dünya savaşının kabul edilemez olduğunu belirterek, bu konudaki endişelerin ABD yönetimi ve BRICS ülkeleri tarafından paylaşıldığını söyledi. Ayrıca, Moskova-Washington diyaloğunun sadece normale dönüş olduğunu ve birçok müttefik ülkenin bu durumu olumlu karşıladığını belirtti.

Rusya’nın BM Güvenlik Konseyi reformunu desteklediğini ifade eden Lavrov, BRICS’in genişleme sürecinin devam edeceğine inandığını ve bu süreçte birliğin yeni yapıya geçmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Lavrov, birliğe üyelik için talep artışının nasıl ele alınacağını değerlendireceklerini söyledi.

“GENİŞLEME SÜRECİNİN DEVAM EDECEĞİNE ŞÜPHE YOK”

Related Posts

Devlet Bahçeli, Celal Şengör’ü hedef aldı: ‘İstanbul’u terk edin’ açıklamasını CHP’ye bağladı!

MHP lideri Devlet Bahçeli, “İstanbul topun ağzında. Yıllardır alınmayan tedbirler yüzünden vakit daraldı. Artık en mantıklı adım, şehri terk etmek” diyen Prof. Dr. Celal Şengör’e ağır sözlerle yüklendi. Bahçeli, Şengör’ün o açıklamasını da CHP’ye bağladı.

Malta’nın “altın pasaport” programına Avrupa Adalet Divanı engeli

Avrupa Adalet Divanı, Malta’nın yatırım karşılığı vatandaşlık verilmesini öngören altın pasaport uygulamasını sona erdirmesi gerektiğine karar verdi.

36 kişi öldü: İran limanında rüzgar, yangının şiddetini artırdı!

İran’ın güneyindeki Şehid Recai Şehr limanında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamada 36 kişi hayatını kaybetti. ABD basını, patlamanın kaynağını yazdı, Rusya uçak desteği gönderiyor.

İnşaat halindeki binada feci olay: Asansör boşluğuna düştü

Balıkesir’de inşaat halindeki binaya giren bir kişi asansör boşluğuna düştü.

Iğdır’ı sağanak yağış vurdu

Iğdır’da sağanak yağış etkili oldu. Yağış sonrası bir evin deposu yıkıldı.

Arnavutköy’de ormanlık alanda yangın

İstanbul Arnavutköy’de ormanlık alanda yangın çıktı. Alevler kontrol altına alınırken yangının ormanlık alana atılan sigara izmaritinden çıkarak rüzgarın da etkisiyle büyüdüğü düşünülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir