Rektörden engelli öğrenciye tepki çeken yanıt

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Engelli Öğrenci Tartışmasına Yol Açtı

Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen soru-cevap etkinliğinde, Rektör Nuh Zafer Cantürk, öğrencilerle bir araya geldi. Ancak etkinlik, Rektör Cantürk’ün özellikle engelli bir öğrenciye verdiği tepkiyle büyük tartışma yarattı.

ENGELLİ ÖĞRENCİNİN ŞİKAYETİ VE CANTÜRK’ÜN YANITI

Etkinlikte söz alan engelli bir öğrenci, fakültesinin üst katlarına erişim sağlayamadığını ve engelli tuvaletinin olmadığını belirtti. Öğrenci, üniversitenin Marmara KAF etkinliğinde kendisini “erişilebilir” olarak tanıtmasına karşı çıkarak, şu soruyu sordu:

“Bizim fakültede 2 engelli tuvaleti olmasına rağmen engelli tuvaleti yok. Normal tuvaletlere bile erişimimiz yokken, Marmara KAF’ta nasıl erişilebilir bir üniversite olduğumuzu savunabiliyoruz?”

REKTÖR CANTÜRK’ÜN ŞAŞKINLIK YARATAN YANITI

Bu soruya karşılık, Rektör Cantürk’ün yanıtı şaşkınlık yarattı. Cantürk, çözümün üniversite yönetimi tarafından değil, öğrenciler tarafından bulunması gerektiğini ima ederek şu şekilde konuştu:

“Eğer destek verirseniz, çocuklar… Nasıl destek vereceğinizin metodolojisini benim söylememe gerek yok. Kendi gayretlerinizle bağışlar vs. artırılırsa biz de erişilebilirliği artırabiliriz.”

Bu yanıt, öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı. Öğrencilerin, üniversitenin altyapı sorunlarını çözmek için bağış toplaması gerektiği fikrinin yanlış olduğu ve bu tür sorunların üniversite yönetiminin sorumluluğunda olduğu vurgulandı.

CANTÜRK’TEN “ŞIK OLMAZ” YANITI

Engelli öğrenci, üniversiteye iki yıl boyunca dilekçe verdiğini ancak hiçbir geri dönüş alamadığını belirtti. Öğrenci, “Bugüne kadar kimse gelip ‘Neye ihtiyacın var?’ demedi” diyerek yaşadığı hayal kırıklığını dile getirdi. Bu açıklamanın ardından Cantürk, öğrencinin sorusuna şu şekilde tepki gösterdi:

“Senin böyle bir programda bana bu soruları sorman şık mı? Şıksa eğer, arkadaşların seni alkışlasın.”

TEPKİLER ARTIYOR

Rektör Cantürk’ün, engelli öğrencilere yönelik yaptığı bu açıklamalar, üniversite öğrencileri ve toplum tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Birçok kişi, üniversitenin altyapı sorunlarını çözmek için bağış toplamanın ve öğrencilerin taleplerine bu şekilde yaklaşılmasının kabul edilemez olduğunu savundu.

Related Posts

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Suriye ve Ukrayna açıklamaları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Salih Tuna, ‘İsmet Özel’in sözlerini’ aktardı: Lozan Antlaşması imzalandığında ABD sefiri “İsa bir daha çarmıha gerildi” dedi

Salih Tuna, ‘İsmet Özel’in sözlerini’ aktardı: Lozan Antlaşması imzalandığında ABD sefiri “İsa bir daha çarmıha gerildi” dedi

CHP Kurultayı soruşturmasında İmamoğlu’yla beraber bir belediye başkanının daha telefon kayıtları istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin 4-5 Kasım 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayı’nda “para karşılığı oy kullandırıldığı” iddialarına ilişkin soruşturmada, aralarında tutuklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da olduğu 51 kişinin kurultay dönemine ait iletişim kayıtlarını talep etti.

Yangın mevsimi yaklaşıyor: Bir ilde daha ormanlara girişler yasaklandı

Yalova genelinde ormanlık alanlara girilmesi 5 ay boyunca yasaklandı.

Anne ile iki yavrusunun ölümünde korkunç şüphe: Yasak aşk için ailesini yaktı

Nazilli’de 2 ay önce eşi ve iki çocuğu yangında ölen itfaiye eri, olaydan kısa süre sonra nişanlanınca polisin dikkatini çekti. İkili, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

Nükleer görüşmelerinin adresi İstanbul: Masada o ülkeler var

İran ile E3 olarak adlandırılan nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları İngiltere, Fransa ve Almanya’nın 16 Mayıs’ta İstanbul’da dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde nükleer konuda bir araya geleceği bildirildi. Tahran’dan yayın yapan “Irannuances …