İsrail Savunma Bakanı: ‘Hamaney yaşamaya devam edemez’

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz: İran Dini Lideri Hamaney En Ağır Savaş Suçlarından Sorumlu Tutulacak

İsrail Savunma Bakanı Israel Katz, İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’in “en ağır savaş suçlarından” sorumlu tutulacağını duyurdu ve Hamaney’in ‘yaşamaya hakkının olmadığını’ vurguladı.

Katz’ın bu açıklaması, İran’dan atılan bir balistik füzenin İsrail’in güneyindeki Soroka Hastanesi’ne isabet etmesinin ardından geldi.

Katz, “Korkak İran diktatörü, yerin altında bir sığınakta oturuyor ve bilerek hastanelere ve yerleşim alanlarına saldırılar düzenliyor. Hamaney, İsrail’in arkasına ateş açılması için doğrudan emir veren modern bir Hitler’dir” dedi.

Açıklamasının devamında Katz, “Hamaney’in varlığını engellemek operasyonun hedeflerinin bir parçasıdır. Hamaney’in yaşamaya devam etmesine izin verilemez” diye ekledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile birlikte, İran’daki stratejik ve hükümet bağlantılı hedeflere yönelik saldırıların artırılması için talimat verdiklerini duyurdu.

‘HAMANEY’E BOL ŞANS’

ABD Başkanı Donald Trump ise derinleşen İsrail-İran çatışması sürerken, “İran harabeye dönmüş durumda” ifadelerini kullandı.

İran’ın teslim olmaması halinde sonuçların ağır olacağını belirten Trump, “Teslim olmazsa Hamaney’e bol şans diliyorum” dedi.

Trump, Beyaz Saray önünde yaptığı açıklamada sabrının tükendiğini söyledi, ancak bir sonraki adımına dair ayrıntı vermedi.

‘İRAN ASLA TESLİM OLMAYACAK’

Ayetullah Hamaney ise İran halkına hitaben yaptığı sert açıklamada, “Bu millet asla teslim olmayacak” dedi.

Hamaney, Trump’ın İran’dan koşulsuz teslimiyet talebini, “kabul edilemez ve küstah” sözleriyle nitelendirdi.

Hamaney, “Amerika bilmelidir ki her türlü askeri müdahale kesinlikle onarılmaz zararlara yol açacaktır” uyarısında bulundu.

İran’da pek çok kentte yaşanan yıkımın ardından Hamaney, halkı kenetlenmeye çağırdı.

Related Posts

Havalanmadan önce yangın çıktı! Yolcular birbirini ezdi kanadın üstünden atladılar

179 yolcu ve 6 kişilik mürettebatla gerçekleştirilen uçuş sırasında yaşanan türbülans, uçak içinde adeta kabusa dönüştü. Palma Havalimanı’nda sahte yangın alarmı nedeniyle panik çıkan Ryanair uçağında, yolcular acil çıkışları kullanmadan kanattan …

Gözaltına alınan Zeydan Karalar’dan Adanalılara çağrı

Gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adanalılara çağrıda bulundu. Karalar, “Bugün saat 12.30’da Adana Büyükşehir Belediyesi Taş Bina önünde buluşuyoruz” ifadelerini kullandı.

CHP’li Çelik: CHP’ye 360 derece saldırıyorlar.

CHP İstanbul İl Başkanı Çelik, “Siyasallaştırdıkları yargıyla CHP’ye 360 derece saldırıyorlar.” dedi.

Belediye Başkanı isyan etti: ‘Şehir merkezine geliyor çaresiziz’

İzmir Ödemiş’te evleri ve hayvanları yanan vatandaşlar sinir krizi geçirdi. Ödemiş Belediye Başkanı Turan, ‘Ne yapacağımızı bilmiyoruz, Tüm yetkililere acil çağrıda bulunuyoruz’ ifadelerini kullandı.

MSB: Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemekte

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde hedef alınan Türkiye ve Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Muhtırası’na ilişkin, “Yunanistan ve GKRY’nin tek taraflı siyasi yönlendirmeleri sonucunda Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemektedir” dedi.

Endonezya’da feribot battı: 30 kişi kayıp

Endonezya’da 65 kişiyi taşıyan feribotun batması sonucu 4 kişi öldü, 30 kişi kayboldu.