İki Fransız yönetmene cinsel saldırı ve istismar suçlamasıyla gözaltı

Fransız yönetmenler Benoît Jacquot ve Jacques Doillon’un ‘cinsel saldırı’ iddiasıyla gözaltına alındığı bildirildi. Her iki yönetmen de oyuncu Judith Godrèche’nin kendilerine yönelttiği, 18 yaşından küçük olduğu dönemde kendisine cinsel istismarda bulunduğu suçlamasını reddetmişti. Dava hakkında bilgi sahibi kaynaklar, yetkililerin Jacquot ve Doillon’u ‘cinsel saldırı’ iddialarıyla ilgili sorgulamak üzere gözaltına aldığını bildirdi. Agence France-Presse (AFP) muhabiri, iki şüphelinin bu sabah avukatlarıyla birlikte ifade vermek üzere başkent Paris’teki bir polis merkezine geldiğini aktardı.

‘SORGU İÇİN GÖZALTINA ALINMALARINA GEREK YOK’

The Guardian gazetesinin haberine göre, 52 yaşındaki oyuncu ve yönetmen Judith Godrèche, Jacquot’ya ‘tecavüz’ suçunu yöneltmiş, Doillon’un da benzer şekilde kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu beyan etmişti. İki oyuncu da bu iddiaları yalanlamıştı.

Godrèche, 14 yaşındayken başladığını ifade ettiği ilişki sırasında kendisi üzerinde sağlıksız bir ‘nüfuzu’ olduğunu belirtmiş, söz konusu durumun 1986-1992 yılları arasında sürdüğünü belirtmişti. Oyuncu, Doillon’un da filmlerinden birinde oynadığı sırada kendisine istismarda bulunduğunu belirtmişti. İki oyuncunun avukatları ise müvekkillerinin sorgulanmak üzere gözaltına alınmasının gerekli olmadığını belirtmiş, suçlu oldukları kanıtlanana kadar masum olduklarını söylemişti. Davaya yakın olduğu ifade edilen kaynaklar, sorgunun şüphelilerin ‘suçlama yönelten kişi veya kişilerle yüzleşmesini de içerebileceğini’ kaydetti.

‘ONUN İÇİN GÜCÜM OLACAK’

Jacquot’nun avukatı Julia Minkowski, müvekkikinin ‘sonunda kendisini kanun önünde ifade edebileceğini’ söylerken, Doillon’un avukatı Marie Dose, Godrèche’nin iddiada bulunduğu olaydan ’36 yıl sonra’ konuyla ilgili sorgulanmak üzere müvekkilinin gözaltına alınmasını hiçbir hukuki kriterin meşrulaştıramayacağını savundu.

Godrèche ise Instagram hesabından yaptığı açıklamada, polisin iki yönetmeni sonunda ifade için çağırması karşısında ‘derinden etkilendiğini’ belirtti, kendisinden 25 yaş büyük olan Jacquot ile yan yana oturduğu eski bir fotoğrafını paylaşarak, “Ağlıyorum… Tüm bunlardan… Gücüm olur mu bilmiyorum ama olacak. Onun için olacak” diye yazdı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx