Yahya Seri, Husilerin askeri sözcüsü, Filistin’in İsrail’e ait Ben Gurion Havalimanı’nı ‘Filistin-2’ tipi hipersonik balistik füze ile vurduklarını açıkladı. Operasyonun başarılı olduğunu belirten Seri, işgal altındaki Filistin’e desteklerini sürdüreceklerini ifade etti.
Kızıldeniz’deki gemilere de saldırdıklarını belirten Seri, ABD’nin saldırılarına karşı çıktıklarını ve ABD uçak gemisi ‘USS Harry Truman’ ile bağlantılı gemileri vurduklarını söyledi. Seri, Kızıldeniz’deki çatışmaların füze ve insansız hava araçlarıyla saatlerce devam ettiğini ekledi.
Gazze’ye yapılan saldırıların devam edeceğini vurgulayan Seri, Husilerin Filistin halkının direnişine destek olmaya devam edeceklerini ve İsrail’in deniz taşımacılığını hedef alacaklarını belirtti. ABD ve İsrail’in herhangi bir açıklama yapmamasına rağmen, Yemen’den atılan füzenin İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendiği bilgisi verildi.
ABD’nin Yemen’e yaptığı hava saldırılarını hatırlatan Husiler, 7 Mart’ta İsrail’e Gazze’ye yardım girişine izin vermesi için 4 gün süre verdiklerini ve aksi takdirde deniz operasyonlarına devam edeceklerini belirtmişti. ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatıyla Yemen’deki Husilere karşı büyük bir saldırının başlatıldığı duyurulmuştu.