Finansmanı buldu 5 milyar dolarlık oldu

Dream Games, Yeni Yatırımla 5 Milyar Dolar Değerlemeye Ulaştı

2019 yılında kurulan ve Royal Match ile Royal Kingdom mobil oyunlarıyla büyük başarı yakalayan yerli mobil oyun şirketi Dream Games, yeni yatırımla birlikte 5 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaştı. İstanbul merkezli küçük bir mobil oyun stüdyosu olarak kurulan ve şimdi dünyanın en büyük oyun geliştiricileri arasında yer alan Dream Games, küresel alanda daha güçlü bir büyüme için yeni yatırımlara odaklanıyor. Yatırımın toplamı 2 milyar doların üzerinde ve öz sermaye ile borç finansmanı unsurlarını kapsıyor. Yatırımın düzenleyici kurum onayının 2025’in 3. çeyreğinde tamamlanması bekleniyor.

‘Yeni Yatırımcılarımızla Büyümekten Heyecan Duyuyoruz’

Dream Games, Peak Games’ten ayrılan bir ekip tarafından 2019 yılında kuruldu ve firma hisselerini ve yönetimsel kontrolü elinde tutan beş kurucu ortak tarafından yönetiliyor. Daha önce yatırım yapan Balderton, Makers Fund, Index Ventures, Sequoia Capital ve IVP şirketleri ise Dream Games’ten çıkış yaparak hisselerini CVC ortaklığına devretti. Dream Games, 2022 yılında 2,75 milyar dolarlık bir değerlemeye ulaşmıştı. CEO ve kurucu ortak Soner Aydemir, “Yeni yatırımcılarımızın desteğiyle büyümeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

En Yüksek Hasılatı Elde Eden Mobil Bulmaca Oyunları

Dream Games, mobil oyun faaliyetlerini Royal Match ve Kasım 2024’te piyasaya sürülen Royal Kingdom oyunlarıyla sürdürüyor. Royal Match, Candy Crush Saga’yı geride bırakarak mobil bulmaca oyunları kategorisinde en yüksek geliri elde eden mobil uygulama haline geldi.

Related Posts

OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, haziranda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gidecek.

BOTAŞ Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği İcra Komitesi üyeliğine seçildi

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) Dış İlişkiler ve Uluslararası Projeler Daire Başkanı Oğuzhan Oğuz, Uluslararası Gaz Birliği’nin (IGU) en üst karar organı İcra Komitesi üyeliğine seçildi.

Bakanlık harekete geçti: ‘Gizemli kutu’ya inceleme

Sosyal medyada içeriği önceden belli olmayan, ‘Sürprizlerle dolu bir paket’ anlamına gelen, ‘Gizemli Kutu’ satışlarına yönelik şikayetler artarken, Ticaret Bakanlığı tarafından 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında inceleme başlatıldı.

Mustafa Varank: TEKNOFEST ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefiyle oluşturuldu

TEKNOFEST KKTC’de etkinlik alanını gezdikten sonra DHA muhabirine değerlendirmelerde bulunan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank, “TEKNOFEST markasının oluşturulma amacı ‘tam bağımsız Türkiye’ hedefidir. Gayemiz kendi ayakları üzerinde durabilen, teknolojisini geliştirebilen, satabilen bir ülke inşa etmekti. Bugün tam bağımsız, kendi kendine yeten Türki Cumhuriyetleri ve Türk devletleriyle oldukça güçlü, ortak bir koalisyon kurabiliriz. Dünyada söz sahibi olabiliriz” dedi.

Altının ons fiyatında olası geri çekilmelerde merkez bankalarının etkili olması bekleniyor

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum.” dedi.

Bu ülkelerdeki gelir oranları Türkiye’yi geride bıraktı: ‘Sadece Bulgaristan’ı geçebildik’

Avrupa’daki ortalama aylık net gelire göre, Türkiye sadece Bulgaristan’ı geçebildi. Siyasal İktisatçı İnan Mutlu “AB’de ortalama aylık net gelir 2 bin 464 Euro iken, Türkiye’de 953 Euro” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir