Esenyurt Belediye Başkanı İddiaları Reddetti

Ahmet Özer: Suçlamaları Kabul Etmiyorum

İstanbul’da “silahlı terör örgütü PKK/KCK üyesi olmak” suçundan tutuklanan ve Esenyurt Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ahmet Özer, suç örgütüne karıştığı iddiasıyla “ihaleye fesat karıştırma” suçundan da tutuklandı. Ancak savcılık ifadesinde suçlamaları kabul etmedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma, öne sürülen suç örgütünün, belediye başkanları ve üst düzey yöneticilere rüşvet vererek ihaleleri organize ettiği iddiasıyla başlatılmıştı. Ahmet Özer, cezaevinde bulunduğu süreçte Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifade verdi.

Özer, ifadesinde ihale süreçlerinde herhangi bir sorumluluğunun olmadığını savundu. Suçlamaları reddederek, “Komisyon üyelerini tanımıyorum. İhale sürecine dair herhangi bir iletişimim olmadı. İhaleye giren firmaları tanımam. Önceki firmanın sıkıntılarının tekrar yaşanmaması için işin iyi yapılması gerektiğini söyledim.” şeklinde savunma yaptı.

Ahmet Özer, Aziz İhsan Aktaş’ı tanımadığını ve belediye başkanlığı döneminde ihalelerde herhangi bir usulsüzlük olmadığını iddia etti. Hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmesini talep etti.

Soruşturma ise devam ediyor. Suç örgütünün Beşiktaş Belediyesi’nde de faaliyet gösterdiği ve ihaleleri kendi firmalarının aldığı belirtilmişti. Toplam 47 kişi hakkında eş zamanlı yakalama ve gözaltı kararı verildiği açıklanmıştı.

Related Posts

Kulis: AKP’de halef-selef gerilimi nedeniyle yasa teklifinin adresi değişti; Süleyman Soylu, tam da o günlerde hacca gitti

Kulis: AKP’de halef-selef gerilimi nedeniyle yasa teklifinin adresi değişti; Süleyman Soylu, tam da o günlerde hacca gitti

CHP’li vekilden AKP’ye ‘Kürecik’ çağrısı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sonrası bir kez daha gündeme gelen Kürecik Radar Üssü’yle ilgili “Bu kalkan Malatya’da İsrail’i korumak için kuruldu. Kuru kınamalar yetmez, eğer samimiyseniz Kürecik’i derhal kapatın” çağrısında bulundu.

İsrail ordusu İran’ı uyardı: ‘Nükleer tesisleri boşaltın’

İsrail ordusu İran’ı “askeri silah üretim fabrikalarını” boşaltması konusunda uyararak yeni saldırıların sinyalini verdi. İsrail’in askeri sözcüsü Albay Avichay Adraee, uyarıyı sosyal medya platformu X’te İngilizce ve Farsça olarak paylaştı. Adraee …

Son şehidi 40 günde unuttular

Irak’ın kuzeyinde şehit olan Önder Özen için mevlid okutuldu. Mevlide akraba ve köylüleri dışında katılan olmadı. Şehidin babası Hasan Özen, “Oğlum 40 günde unutuldu” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan’la görüştü: İran’a başsağlığı dileklerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede İsrail’in İran’a yönelik hukuksuz saldırılarını en kuvvetli şekilde telin ettiğini belirtirken İran halkına can kayıpları nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan, İsrail’in saldırılarının uluslararası hukukun açık ihlali olduğunu, tüm bölgeyi ateşin içine çekmeyi amaçladığını, Netanyahu’nun saldırılarla nükleer müzakere sürecini sabote etmeye teşebbüs ettiğini belirtti.

Libya’da engel Mısır’da saldırı: Aktivistlere saldırı

Gazze’deki ablukayı kırmak için dünyanın dört bir yanından Refah’a gitmek isteyen aktivistler engellerle karşılaşmaya başladı. Mağrib Konvoyu, Libya’da Hafter güçlerince durduruldu. Kahire’de ise aralarında Türklerin de olduğu aktivistlere, Baltacılar adı verilen çete ve Mısır polisi saldırdı.