Ekvador’da Devlet Başkanı Noboa’ya Suikast Tehdidi

Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa’ya Yönelik Suikast Şüphesi!

Ekvador’da Devlet Başkanı Daniel Noboa’ya karşı olası bir suikast tehdidi nedeniyle güvenlik birimleri yüksek alarm durumunda. Ekvador Devlet Başkanlığı Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, “Devlet Başkanımız, devlet yetkilileri ve kamu görevlilerinin hayatına dönük her türlü saldırıyı kınıyor ve reddediyoruz. Suç şebekeleri, seçimlerde mağlup olan siyasi gruplarla iş birliği yaparak kaos ve terör yoluyla kargaşa çıkarma girişimleri son derece üzücü bir durum.” açıklaması yapıldı.

Açıklamada, tüm güvenlik protokollerinin devreye sokulduğu vurgulanarak, “Her türlü saldırıya karşı kararlı bir şekilde karşılık vereceğiz. Onlar ölüm saçıyor, biz ise yaşamı, demokrasiyi ve özgürlüğü savunmaya devam edeceğiz.” denildi.

Ekvador Silahlı Kuvvetler Komutanlığı da stratejik noktalara ve devlet kurumlarına yönelik saldırı tehdidini doğrulayarak, şiddet içeren gösteriler aracılığıyla sokaklarda kargaşa yaratma planlarının yapıldığını belirtti.

Ülkede 13 Nisan’da yapılan devlet başkanlığı ikinci tur seçimlerinde, Ulusal Seçim Konseyi’ne (CNE) göre mevcut Devlet Başkanı Noboa %56,13 oy alarak seçimi kazandı. Ancak muhalefetin solcu adayı Luisa Gonzalez, seçimin hileli olduğunu iddia ederek sonuçları kabul etmeyeceğini açıklamıştı.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Sinan Doğan – Güncel

Related Posts

Terörsüz Türkiye süreci: Bahçeli’nin talebiyle Kardeşlik Türküsü hazırlandı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin talebi üzerine, sanatçı Ali Kınık tarafından “Terörsüz Türkiye” sürecine ilişkin “Kardeşlik Türküsü” hazırlandı.

Esenyurt’ta motosiklet hırsızlığı kameraya yansıdı

Esenyurt’ta park halindeki motosikletin kontağını kırarak çalıştıran iki kişi, kayıplara karıştı. Hırsızlık anı, güvenlik kamerasına yansıdı.

Tahran Su Kriziyle Yüz Yüze

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, Tahran’daki su azlığının endişe verici olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı endişelendiren rakam: Bu hayra alamet değil

Her fırsatta doğurganlık hızının 1.48’e düşmesini “felaket” olarak değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili yaptığı son açıklamada “Bu hayra alamet değil. Buraya 3’lü seviyelerden geldik. Halbuki bizim hedefimiz çok daha farklıydı. Ama şu an itibarıyla iyi bir yerde değiliz” dedi.

Bir an olsun yanından ayırmıyor: Siyah çantanın sırrı

MİT Başkanı İbrahim Kalın, iktidarın “Terörsüz Türkiye” adını verdiği yeni süreç kapsamında Meclis’te siyasi partileri ziyaret etti. Kalın’ın Bahçeli ile görüşmesinde sandalyesinin yanında duran siyah çanta sosyal merak uyandırdı. İşte o siyah çantanın sırrı…

İstanbul’da DAEŞ operasyonu: 6 gözaltı

İstanbul’da terör örgütü DAEŞ’e yönelik 9 adrese eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonda 6 şüpheli gözaltına alındı.