Eğitim-Sen’den MEB’e ‘Toplumsal Cinsiyet Dersi’ tepkisi

Eğitim-Sen, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersinin önemine vurgu yaptı

Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” dersine karşı çıkmasını eleştirerek, bu dersin “ideolojik değil, bilimsel ve pedagojik” bir gereklilik olduğunu vurguladı. Sendika, MEB’in tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokollerle okullara giriş izni vermesinin mevzuata aykırı olduğunu belirtti.

Sendika, 10 Mart’ta okullarda toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenleyeceğini duyurmuştu. Ancak MEB, müfredat dışında ders yapılamayacağını belirterek etkinliği eleştirdi. Eğitim-Sen ise bugün basın toplantısı düzenleyerek MEB’in tutumunu eleştirdi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, yaptığı açıklamada, MEB’in toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda gerici bir yaklaşım sergilediğini belirterek, “Toplumsal cinsiyet eşitliği dersine sahip çıkmamız ideolojik değil, bilimsel ve pedagojik bir gerekliliktir” dedi. Irmak, toplumsal cinsiyet eşitliğine karşı yapılan suçlamaların asılsız olduğunu ve Eğitim-Sen’in amacının eşit haklara sahip olmak olduğunu vurguladı.

Related Posts

İsrail’in kaos planı devrede: Suriye ordusu Süveyda şehir merkezine girdi

Suriye’nin güneyindeki Süveyda ilinde, üç gün süren çatışmaların ardından Savunma Bakanlığına bağlı birliklerin durumu kontrol altına almak amacıyla kente girmeye başladığı bildirildi. Terör devleti İsrail’den kısa bir süre önce “Dürzilere zarar verilmesine izin vermeyeceğiz, İsrail kenarda durmayacak.” açıklaması yapılmıştı.

Tarımsal sulamada kullanılan elektrikten KDV’nin kaldırılması için kanun teklifi

Çiftçinin sulama, elektrik ve genel giderlerinde yaşanan artış ön plana çıktı

CHP’li Tanal Adıyaman halkıyla ayaklarına kelepçe bağladı: ‘Tutdere’nin evde ne işi var?’

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, ev hapsi cezasına çarptırılan ve görevden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere için Adıyaman halkıyla ayaklarına kelepçe bağladı. Tanal, vatandaşlarla beraber, “Tutdere’nin evde ne işi var?” diye seslendi.

Suriye’den Azerbaycan teması: Şara Bakü’ye geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştiriyor. Türkiye Erdoğan’ın tarihi konuşmasında vereceği mesajlara kilitlendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı binlerce personelini işten çıkardı

ABD Dışişleri Bakanlığı, 1300’ün üzerinde personelini işten çıkarırken, başkent Washington’da son iş gününü tamamlayan çalışanlar, mesai arkadaşlarının alkışları eşliğinde yıllardır çalıştıkları binadan ayrıldı.