e-Nabız verileri çalındı mı? Sağlık Bakanlığı’ndan açıklama

140journos: e-Nabız Sisteminden Veri Sızıntısı İddiaları

140journos, paylaştığı videolar ve belgesellerle gündemde kalmaya devam ediyor. Bu seferki konusu ise e-Nabız sistemindeki veri sızıntısı iddiaları oldu.

Belgeselde yer alan ve 15 yaşında olduğu belirtilen bir kişi, Sağlık Bakanlığı’nın e-Nabız sistemindeki açığı kullanarak milyonlarca kişiye ait e-Devlet verilerine nasıl eriştiğini açıkladı.

Sosyal medyada büyük yankı uyandıran bu iddiaların ardından Sağlık Bakanlığı harekete geçti.

‘Hiçbir Veri Sızıntısı Yaşanmadı’

Sağlık Bakanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, iddiaların asılsız olduğu ve bugüne kadar e-Nabız sisteminde herhangi bir veri sızıntısı yaşanmadığı belirtildi.

Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“e-Nabız Sistemi hakkındaki iddialar asılsızdır. Bu zamana kadar e-Nabız Sistemi’nde herhangi bir veri sızıntısı yaşanmamıştır. Sistem hiçbir zaman kapatılmamıştır. Ayrıca, e-Nabız verileri o kadar büyüktür ki harici bir bellekte saklanamaz. Kamuoyuna saygılarımızla duyurulur.”

Related Posts

Bakanların yasama karnesi: 30 bin 546 önerge verildi, 16 bin 908’i yasal süre geçtikten sonra cevaplandı, 8 bin 792’si yanıtsız bırakıldı

Bakanların yasama karnesi: 30 bin 546 önerge verildi, 16 bin 908’i yasal süre geçtikten sonra cevaplandı, 8 bin 792’si yanıtsız bırakıldı

Ferdi Kadıoğlu 8 ay aradan sonra geri döndü

Premier Lig’de Brighton forması giyen Ferdi Kadıoğlu, yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından 8 ay sonra yeniden yeşil sahalara geri döndü. Yıldız oyuncu, takımının Coventry City ile oynadığı hazırlık karşılaşmasında forma giydi.

ABD’nin New York kentinde silahlı saldırı: 6 kişi öldü

ABD’nin New York kentinde silahlı saldırı: 6 kişi öldü

Merzifon’da Kereste Deposunda Yangın

Amasya’nın Merzifon ilçesinde kereste deposunda çıkan yangına itfaiye ekipleri müdahale ediyor.

Bakan Uraloğlu Yangın Bölgesinde İnceleme Yaptı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, yangın bölgesinde helikopterle incelemelerde bulundu.

Kapıkayafest’te Kano Yarışı Heyecanı

Bafra’da düzenlenen Kapıkayafest’te kano yarışı yapıldı, Kerim Tenha birinci oldu.