Dev İngiliz Bankasında Bitcoin ve ETH Hamlesi! Almanya BTC Satıyor!

Kripto para birimlerine yönelik kurumsal kabul artmaya devam ediyor. Spot ETF gelişmelerinden sonra bazı bankalar müşterilerine spot alım satım seçenekleri de sunmaya başlıyor. Son gelen bir habere göre, Standard Chartered Bank, kripto para birimi ticaret platformu başlatmaya hazırlanıyor. Bu arada, Almanya şu anda 1.1 milyar dolarlık gerçekleşmemiş karla birlikte 3 milyar dolar değerinde Bitcoin zulasının üzerinde oturuyor. Alman hükümetinin satışları ve Bitcoin ETF çıkışları BTC fiyatını 65.000 doların altına itti.

Standard Chartered, kripto para ticaret platformu başlatıyor!

Kriptokoin.com’dan takip ettiğiniz üzere, küresel çapta kripto paralar daha fazla kabul görüyor. Nitekim büyük bankalar da bu durumda sessiz kalamıyor. Bloomberg’in haberine göre İngiliz bankacılık devi Standard Chartered Bank, Bitcoin ve Ethereum spot ticareti yapmak için bir kripto para birimi ticaret platformu başlatmaya hazırlanıyor. Kaynaklar, -pPlatformun Londra’da faaliyet göstereceğini bildirdi.

Almanya’nın 3 milyar dolarlık Bitcoin varlığı radarda

On-chain faaliyetlerden de anlaşılacağı üzere, Alman hükümeti son iki gündür BTC varlıklarını elden çıkarıyor. CryptoQuant CEO’su Ki Young Ju’ya göre, geçtiğimiz birkaç yıl içinde Almanya toplam 50.000 Bitcoin’e el koydu. Ayrıca, son zamanlarda 3.000 BTC satmasına rağmen gerçekleşmemiş büyük karlar üzerinde oturuyor.

Son birkaç yılda BTC fiyatında yaşanan artış, Almanya’nın mevcut BTC varlıklarının 3,24 milyar dolar değerinde olduğunu ve bunun 1,1 milyar dolarının gerçekleşmemiş kar olduğunu ortaya koyuyor. Almanya şu anda ABD, Çin ve Birleşik Krallık’tan sonra dördüncü en büyük BTC sahibi. ABD şu anda 13,7 milyar dolar değerinde 213.246 Bitcoin’e sahip. Öte yandan Çin, 2019’da büyük bir zula satmasına ve 2017’de Bitcoin yasağını geri getirmesine rağmen hala 190.000 tutmaya devam ediyor. Alman hükümetinden gelen son satışlar, spot Bitcoin ETF‘lerinden gelen büyük çıkışlarla birleştiğinde, BTC fiyatını son zamanlarda 65.000 doların altına itti.

Bitcoin balinası iş başında

Alman hükümeti hisselerini elden çıkarırken, diğer Bitcoin balinaları da her sonbaharda malzeme topluyor. Michael Saylor‘un MicroStrategy şirketi 20 Haziran Perşembe günü 800 milyon dolarlık dönüştürülebilir tahvil geliriyle 11.931 BTC daha satın aldığını duyurdu. Ayrıca, on-chain veriler bir Bitcoin balinasının Perşembe günü tek seferde 430 milyon dolar değerinde 6.500’den fazla BTC satın aldığını ortaya koyuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx