Danıştay’da yeni dönem: Bazı davalar öncelikli incelenecek

Danıştay Başkanlar Kurulu, Öncelikli İnceleme Kararlarını Resmi Gazete’de Yayımladı

Danıştay Başkanlar Kurulu, bazı davaların öncelikli incelenerek karara bağlanmasını içeren yeni bir kararı Resmi Gazete’de yayımladı. Buna göre, Danıştay Başkanı veya daire başkanları, öncelikli olarak incelenmesinde fayda görülen işlere öncelik verecek.

Feragat, vazgeçme ve kabul istemli davalardan, ivedi yargılama usulüne tabi işlere; merkezi ve ortak sınavlarla ilgili yargılama usulüne tabi, yetkili yargı yerinin belirlenmesi üzerine alınan ara kararlar ve cevap süresi geçmiş olmasına rağmen gereği yerine getirilmemiş işler de öncelikli inceleme kapsamına dahil edilecek.

Ayrıca, yürütmenin durdurulmasına karar verilen dosyalar, ilk inceleme kararlarının temyizini içeren davalardan, bozma kararları sonucu alınan kararların temyiz incelemelerine ilişkin işler de öncelikli olarak incelenecek. Ayrıca, kamu düzeni, güvenlik, sağlık, ekonomi gibi konuları ilgilendiren ve benzerlik taşıyan dosyalar da aynı kapsamda öncelikli olarak ele alınacak.

Belli mesleklerden çıkarılma, ticari faaliyetlerin engellenmesi, kamulaştırma işlemleri gibi konular da öncelikli inceleme kapsamında yer alacak. 65 yaşını doldurmuş muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşlarına aylık bağlanması, grev veya lokavtın ertelenmesine ilişkin kararlar da öncelikli olarak değerlendirilecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararları, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu kararları, Sermaye Piyasası Kurulu kararları gibi konular da öncelikli inceleme kapsamında olacak. Öncelikli ve öncelikli olmayan işler, geliş tarihlerine göre incelenerek çözüme kavuşturulacak.

Related Posts

Madleen gemisindeki aktivistler havalimanına götürüldü: 2 Türk de aralarında

İsrail’in Madleen gemisinden alıkoyduğu 6 aktivist sınır dışı edilmek üzere havalimanına götürüldü. Türk vatandaşı Şuayb Ordu ve Türk asıllı Almanya vatandaşı Yasemin Acar da sınır dışı edilmek üzere havalimanına götürülen aktivistler arasında yer alıyor.

Deneyimli gezgin bir ülkeye gitmeden kendisine şu 8 soruyu soruyor!

Amerikalı gezgin Jamie Davis Smith, 90’dan fazla ülke deneyiminden süzerek hazırladığı Business Insider yazısında, seyahat öncesi vize gereksinimlerinden umumi tuvalet düzenine, musluk suyunun güvenliğinden priz adaptörlerine kadar her destinasyonda yanıtlanması gereken sekiz kritik soruyu paylaştı. B

Kırklareli’nde feci kaza: Genç İpek’in acı sonu

Kırklareli’de otomobilin ağaca çarptığı kazada, İpek Hançer hayatını kaybetti. Baran C. ise yaralandı.

Duş alırken ölümden döndü: Tüm camlar üzerime yağdı

Antalya’da yaşanan olay, adeta bir kâbusa dönüştü. Emekli akademisyen Doç. Dr. Kemal Koçak, evinin banyosunda duş aldığı sırada duşa kabinin camlarının bir anda patlaması sonucu vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Talihsiz olay sonrası hastaneye kaldırılan Koçak’a, sağ eline tam 20 dikiş atıldı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri’de Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret edecek

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret edecek.

Yüzde 220 artırılması planlanan hız cezalarının düşürülmesi gündemde

Trafik cezalarını yeniden düzenleyen kanun teklifindeki hız cezalarının düşürülmesi planlanıyor