Çelebi, KAP’a bildirdi: Hindistan’a açılan davanın duruşması ertelendi

Çelebi Hava Servisi Delhi Yüksek Mahkemesi’nde Karar İçin Bekliyor

Türkiye merkezli hava hizmetleri şirketi Çelebi Hava Servisi, Hindistan’daki faaliyetlerinin sağcı partinin baskıları sonucu kısıtlanması üzerine Delhi Yüksek Mahkemesi’ne başvurdu ve duruşması görüldü.

Şirketin Kamu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamaya göre, bir sonraki duruşma 26 Mayıs 2025’te gerçekleşecek.

Şirket, %99.9’una sahip olduğu Celebi Airport Services India Pvt. Ltd. ve %74’üne sahip olduğu Celebi Delhi Cargo Terminal Management India Private Limited’in Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı Sivil Havacılık Güvenlik Bürosu tarafından güvenlik izinlerinin iptal edilmesi üzerine operasyonlarının durdurulmasını protesto etti.

Gerilim, Hindistan’ın Pakistan’a füze saldırıları düzenlemesinin ardından arttı. Aşırı milliyetçi bir parti olan Shiv Sena ve lideri Murji Patel, Türkiye’yi Pakistan’a destek vermekle suçladı ve Çelebi şirketini hedef aldı.

Hindistan Sivil Havacılık Bakanlığı, Çelebi Airport Services India’ya ait güvenlik izinlerini “ulusal güvenlik çıkarlarına aykırılık” gerekçesiyle anında iptal etti ve şirketin sözleşmelerini durdurdu.

Çelebi Holding, Delhi Yüksek Mahkemesi’ne başvurarak alınan kararın iptalini talep etti ve hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

Related Posts

CHP’li Karabat’tan ÖTV tepkisi: Bunun adı zorbalık

Karabat, “Rasyonel zemin diye göreve gelen Mehmet Şimşek, bu iki yılda halka kan kusturmaktan başka bir iş yapmadı. Şimdi de gece yarısı kararıyla arabalarda uygulanan ÖTV’yi artırdı.” yorumunu yaptı.

Kurda yükseliş: Euro 48 TL’yi zorluyor

Döviz sakin başladığı haftayı yüksek götürüyor. Haftanın başında kurda yükseliş yaşansa da bu kısmi bir hareket olmuştu. Ancak haftanın geri kalanında döviz kurunda yukarı yönlü hareketlilik arttı. Euro, TL karşısında uzun süredir zorladığı 47 TL …

Çinli rakipler Alman devi zorladı! Binlerce çalışanını işten çıkaracak

Otomotivdeki elektrikli dönüşüm, Bosch’un Reutlingen fabrikasını da vurdu. Artan rekabet ve azalan talep nedeniyle tesis, direksiyon sistemleri yerine yarı iletken üretimine odaklanacak.

Kartepe’deki Doğa Oteli Fiyatları Sabit

Yüksek enflasyona rağmen Kartepe’deki bir otel, konaklama fiyatlarını sabit tutarak ilgi görüyor.

Kola ve gazlı içeceklerin fiyat listesi yine zamlandı

TBYD Başkanı Erol Dündar, alkollü içki ve sigaralar sonrasında gazlı içeceklerin fiyatına da zam geldiğini söyledi. Zamla beraber 1 litrelik gazlı içeceğin fiyatı 50 liraya, 1,5 litrelik gazlı içeceğin fiyatı ise 55 liraya yükseldi. Yeni fiyat tarifesi 5 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

Plastik Kirliliği Tehdidi

Doç. Dr. Güven, denizlerdeki plastik kirliliğinin sosyoekonomik etkilerine dikkat çekti.