Birleşmiş Milletler’den ABD’nin Yemen’e saldırılarına ilk yorum: Kaygıyla karşılıyoruz

Birleşmiş Milletler, ABD’nin Yemen’deki Husi Saldırılarını Endişeyle Karşılıyor

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, ABD’nin Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği saldırıları kaygıyla karşıladıklarını belirtti. BM Sözcüsü Dujarric, ABD Başkanı Donald Trump’ın talimatının ardından ABD Ordusu’nun Husilere yönelik saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

“SALDIRILARI KAYGIYLA KARŞILIYORUZ”

Dujarric, açıklamasında, “ABD’nin Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelere düzenlediği ve ölüm ve yaralanmaların olduğu bildirilen saldırıları kaygıyla karşılıyoruz. Husilerin Kızıldeniz’deki gemileri hedef alan saldırılarına devam etme tehditlerinden de endişe duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Bölgede gerilimin tırmanmasına ilişkin, “azami itidal ve tüm askeri faaliyetlerin durdurulması” çağrısında bulunan Dujarric, “Herhangi bir ilave tırmanış bölgesel gerilimleri daha da artırabilir, Yemen’i ve bölgeyi daha da istikrarsızlaştırabilecek misillemeleri körükleyebilir ve ülkede zaten kötü olan insani durum için ciddi riskler doğurabilir.” değerlendirmesini yaptı.

Related Posts

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’dan Suriye ve Ukrayna açıklamaları

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Antalya’da düzenlenen NATO Dışişleri Bakanları Gayriresmi Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı.

Salih Tuna, ‘İsmet Özel’in sözlerini’ aktardı: Lozan Antlaşması imzalandığında ABD sefiri “İsa bir daha çarmıha gerildi” dedi

Salih Tuna, ‘İsmet Özel’in sözlerini’ aktardı: Lozan Antlaşması imzalandığında ABD sefiri “İsa bir daha çarmıha gerildi” dedi

CHP Kurultayı soruşturmasında İmamoğlu’yla beraber bir belediye başkanının daha telefon kayıtları istendi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin 4-5 Kasım 2023’te yapılan 38. Olağan Kurultayı’nda “para karşılığı oy kullandırıldığı” iddialarına ilişkin soruşturmada, aralarında tutuklanmasının ardından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu’nun da olduğu 51 kişinin kurultay dönemine ait iletişim kayıtlarını talep etti.

Yangın mevsimi yaklaşıyor: Bir ilde daha ormanlara girişler yasaklandı

Yalova genelinde ormanlık alanlara girilmesi 5 ay boyunca yasaklandı.

Anne ile iki yavrusunun ölümünde korkunç şüphe: Yasak aşk için ailesini yaktı

Nazilli’de 2 ay önce eşi ve iki çocuğu yangında ölen itfaiye eri, olaydan kısa süre sonra nişanlanınca polisin dikkatini çekti. İkili, cinayet şüphesiyle gözaltına alındı.

Nükleer görüşmelerinin adresi İstanbul: Masada o ülkeler var

İran ile E3 olarak adlandırılan nükleer anlaşmanın Avrupalı tarafları İngiltere, Fransa ve Almanya’nın 16 Mayıs’ta İstanbul’da dışişleri bakan yardımcıları düzeyinde nükleer konuda bir araya geleceği bildirildi. Tahran’dan yayın yapan “Irannuances …