Bakırköy’de açılan ‘Ben Kolay Ölmem’ adlı sergi gazete manşetlerinden oluşuyor: Hüzünlü koleksiyon

İspirtohane Kültür Merkezi’nden Duygusal Sergi: “Ben Kolay Ölmem”

İstanbul Bakırköy’de bulunan İspirtohane Kültür Merkezi’nde, koleksiyoner A. İlhan Gülek’in arşivinden derlenen “Ben Kolay Ölmem” adlı sergi, sanatseverlerle buluştu. Bu duygusal sergi, 90’lı yıllarda Atatürkçü aydınlara yönelik gerçekleştirilen karanlık suikastların manşetlerini taşıyan orijinal gazetelerden oluşmaktadır. Biz de Gülek ile sergi hakkında konuştuk.

Serginin Önemi ve Güleğin Yorumu

“Bu koleksiyon benim en hüzünlü ve en acı veren koleksiyonum” diyen Gülek, lise yıllarından bu yana Cumhuriyet gazetesini takip ettiğini ve her gün düzenli olarak satın aldığını belirtiyor. Serginin ilk gazetesi, lisedeyken çıktığı ilk ders boykotunu tetikleyen Prof. Cavit Orhan Tütengil’in suikast haberini içermektedir. Bu olay, Gülek’in koleksiyonu oluşturmaya başlamasına yol açmıştır. Gülek, aydınların 12 Eylül 1980 öncesinde darbeye zemin hazırlanması adına sağ-sol çatışması kılıfı altında nasıl öldürüldüklerine dikkat çekerek, serginin önemini vurgulamaktadır.

Gülek, koleksiyonunun büyümesinden korktuğunu ifade ederken, dileğinin koleksiyondaki gazete sayısının artmaması olduğunu belirtiyor. Sergide en çok yer alan gazetelerin Cumhuriyet gazeteleri olmasının da ayrı bir anlam taşıdığını ekliyor. Serginin amacının, Kuvayı Milliyecilerin mücadelesini anlatmak ve şehitlerimizin unutulmamasını sağlamak olduğunu düşünüyor.

Serginin Oluşum Süreci ve Amacı

Gülek, bu yıl ilk defa orijinal gazetelerden oluşan “Ben Ölmedim Ki” adlı sergiyi hazırladığını belirtiyor. Sergiyi Bakırköy Belediye Başkanı Ayşegül Ovalıoğlu’nun desteğiyle birlikte açmışlar. Aynı zamanda Gülek’in koleksiyonundan oluşan “Gazetelerle Devrim Şehitleri” sergisi de ADD Kadıköy Şubesi tarafından Caddebostan Kültür Merkezi’nde ziyarete açılmış.

Sergide Uğur Mumcu’dan Bahriye Üçok’a, Ahmet Taner Kışlalı’dan Turan Dursun’a kadar birçok vatanseverin suikast haberleri yer almakta. Serginin ziyaretçilere, geçmişte yaşanan olayları hatırlatma ve unutturmama amacı güttüğünü belirten Gülek, serginin büyük ilgi gördüğünü söylüyor.

Gülek’in ifadesine göre, serginin amacı, Kuvayı Milliyecilerin mücadelesini anlatmak ve şehitlerimizin hatırasını yaşatmaktır. Gülek, elinde bulundurduğu gazetelerin sayısının artmamasını dilediğini dile getiriyor. Bu sergi sayesinde, yaşanmış tarihi olayların genç nesillere aktarılması ve unutulmaması hedeflenmektedir.

Related Posts

Adli Tatil ne zaman başlıyor? 2025 Adli Tatil ne zaman bitecek? İşte merak edilen tarihler

Temmuz ayının gelişiyle birlikte birlikte özellik adli mercilerde işi olanlar merak içerisinde “Adli tatil ne zaman başlayacak ne zaman bitecek?” sorusunun cevabını araştırıyor. Bilindiği üzere Adli tatil süresince nöbetçi mahkemeler haricinde tüm yargılama faaliyetlerinin büyük kısmı duruyor. Bu nedenle dava tarihleri de Adli tatil sonrasına erteleniyor. Peki, 2024 Adli tatil ne zaman başlayacak? İşte merak edilen 2025 Adli tatil başlangıç ve bitiş tarihi…

2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

ÖSYM’nin geçtiğimiz ay duyurduğu sınav takvimine göre DGS 2025, 20 Temmuz Pazar günü, saat 10:15’te gerçekleştirilecek. Peki, 2025 DGS sınav yerleri açıklandı mı? DGS sınava giriş belgesi nasıl alınır?

Binlerce öğrenci Tevfik İleri AİHL’ye girebilmek için ter döktü

Sabahın erken saatlerinde Ankara’nın köklü eğitim kurumlarından Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, binlerce öğrencinin katılımıyla önemli bir sınava ev sahipliği yaptı. Toplam 4 bin 450 aday, sadece 360 kişilik kontenjana yerleşebilmek için ter döktü. Sınava giren öğrencilerden 3 bin 980’i 5. sınıf için, kalanı ise 7. sınıfa geçiş amacıyla sınavda yer aldı. Ailelerin dualarıyla destek verdiği bu yoğun günde, okul adeta bir bayram havasına büründü. Katılımın yüksek olması, hem okulun başarısına olan güveni hem de değer temelli eğitime olan ihtiyacı bir kez daha gözler önüne serdi.

VİZE FİNAL HESAPLAMA ROBOTU (Ortalama hesabı): Yüzde 40-60 vize ve final puanı hesaplama ekranı

Vize ve final hesaplama robotu, dönem sonunun gelmesiyle birlikte öğrencilerin gündemini oluşturuyor. Üniversite öğrencilerinin akademik başarısını ölçmede en kritik unsurlardan biri, vize ve final sınav notlarının ortalamasıdır. Bu notların hesaplanması, öğrencilerin dersten geçip geçemeyeceklerini belirlemede önemli rol oynar. İşte bu noktada, vize final ortalama hesaplama araçları devreye giriyor ve öğrencilerin notlarını hızlı, doğru ve pratik bir şekilde hesaplamalarına olanak tanıyor. İşte, Yüzde 40-60 vize ve final puanı hesaplama ekranı

TYT ne zaman bitecek? 2025 TYT’de kaç soru var? TYT kaç dakika sürecek?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) bu yıl 21-22 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek. Peki, TYT ne zaman bitecek? 2025 TYT’de kaç soru var? TYT kaç dakika sürecek?

KARNE TEBRİK MESAJLARI 2025 KISA, RESİMLİ, ANLAMLI, KOMİK ?|| Öğrenciye, çocuğa, toruna, ilkokul, ortaöğretim, lise karne mesajları güzel sözler

Karne mesajları 2025 karne günü ile binlerce kişi tarafından paylaşılıyor. Komik karne mesajı gönderen kişiler bu önemli günde sevdiklerinin yüzünü güldürmeyi hedefliyor. Bugün Türkiye genelinde karne alan milyonlarca öğrenci yaz tatiline başlıyor. Öğrencilere karne tebrik mesajları da büyükleri ve yakınları tarafından gönderiliyor. 20 Haziran Cuma günü verilen karnelerde bazı öğrenciler üstün başarı sağlayıp takdir-teşekkür belgesi alırken bazıları da normal bir karne alacak. Öğrencileri motive etmek ve başarılarının devamını dilemek amacıyla da temenni dolu karne tebrik mesajları motivasyon sözleri gönderiliyor. Sosyal medya platformlarından ya da mesaj yoluyla gönderilen öğrenci karne mesajları zaman zaman eğlenceli de olabiliyor. Komik karne mesajları ile bugünün tadını çıkartan binlerce kişi yaz tatiline de motive bir şekilde başlıyor. İşte Öğrenciye, çocuğa, toruna, ilkokul, ortaöğretim, lise karne mesajları güzel sözler