Asgari ücret kararı Resmi Gazete’de yayımlandı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı Resmi Gazete’de Yayımlandı

4857 sayılı İş Kanunu’nun 39’uncu maddesi ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 522’nci maddesi gereğince, iş sözleşmesiyle çalışan ve bu kanunun kapsamında olan veya olmayan her türlü işçinin asgari ücretini belirleme görevini üstlenen Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 10 Aralık’ta başladığı çalışmaların 24 Aralık’a kadar sürdürdüğü Resmi Gazete’de yayımlandı.

Gerçekleştirilen dört toplantı sonucunda, milli seviyede tek asgari ücret tespitine, işçinin bir günlük normal çalışma karşılığı asgari ücretinin 1 Ocak – 31 Aralık 2025 arasında 866,85 lira olarak belirlendiği kararın 1 Ocak 2025’te yürürlüğe gireceği ve işçi temsilcisinin son toplantıya katılmamasına rağmen katılanların oybirliği ile karar alındığı açıklandı. Kararın gerekçesinde ise şu ifadelere yer verildi:

  • Asgari ücret, ödenmesi zorunlu olan en düşük ücrettir ve pazarlık ücreti değildir.
  • Asğari Ücret Yönetmeliği’ne uygun olarak, işçilerin geçim şartları ve enflasyon hedefi gibi faktörler dikkate alınarak belirlenmiştir.

2025 yılında asgari ücret 22 bin 104 lira olacak.

Related Posts

MSB: Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemekte

Milli Savunma Bakanlığı Kaynakları, AB Liderler Zirvesi Sonuç Bildirgesi’nde hedef alınan Türkiye ve Libya arasındaki Deniz Yetki Alanları Muhtırası’na ilişkin, “Yunanistan ve GKRY’nin tek taraflı siyasi yönlendirmeleri sonucunda Mutabakat Muhtıramızın ‘hukuksuz’ olarak nitelendirilmesi tarafımızca kabul edilmemektedir” dedi.

Endonezya’da feribot battı: 30 kişi kayıp

Endonezya’da 65 kişiyi taşıyan feribotun batması sonucu 4 kişi öldü, 30 kişi kayboldu.

Hatay’daki yangın kontrol altına alındı

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde 30 Haziran’da çıkan orman yangını kontrol altına alındı.

AKP’den “Erdoğan cunta başkanı” diyen Özgür Özel’e tepki: Demokrasi ve siyaset karşıtı zihniyet dünyasına savruldu

AKP’den “Erdoğan cunta başkanı” diyen Özgür Özel’e tepki: Demokrasi ve siyaset karşıtı zihniyet dünyasına savruldu

İlkel bir dil konuşan ‘Hayalet Çocuklar’ çiftlikte ortaya çıktı

İtalya’da bir çiftlikte toplumdan tamamen izole şekilde yaşayan iki küçük kardeş, içler acısı halde bulundu. 9 yaşındaki bir erkek çocuk ile 6 yaşındaki kız kardeşi hala bez kullanıyor ve yalnızca kendi geliştirdikleri ilkel bir dilde iletişim kurabiliyorlardı.

BM: Gazze’nin yüzde 82’den fazlası yerinden edilme emirleri altında

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansından (UNRWA), Gazze’nin yüzde 82’den fazlasının Filistinliler için göçe zorlama anlamına gelen tahliye uyarıları altında olduğunu duyurdu.