Altın fiyatları uçtu tehdit arttı! Tuzağa düşenin parası buhar oluyor

Sahte Altınlarla Mücadele Devam Ediyor: Sektör Uzmanlarından Püf Noktaları

Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesi, sahtecilik vakalarında artışa neden oldu. Gerçeğinden ayırt edilmesi zor olan sahte altınlar, çeşitli yollarla piyasaya sürülerek vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Bu durum karşısında sektör uzmanları, sahte altın tuzağından kaçınmanın püf noktalarını açıklıyor.

Altın fiyatlarındaki tarihi yükseliş, kuyumcu dükkanlarında uzun kuyruklara neden olurken, düğün sezonunun yaklaşmasıyla birlikte fırsatçılar da ortaya çıktı. Gerçek altın ile ayırt edilmesi güç sahte altınlar, halkı hedef alarak piyasaya sürülüyor.

Dolandırıcıların Hedefi Altın Talebi

Altına olan yoğun talep, dolandırıcıları cezbetmeye devam ediyor. Özellikle internetten veya güvensiz kaynaklardan yapılan altın alımlarında dolandırma riski artıyor. Düşük kaliteli ya da tamamen sahte altınlarla piyasaya giren fırsatçılar, haksız kazanç elde etmeyi hedefliyor.

TESK Başkanı Uyarıyor: Güvenilir Altın İçin Doğru Adres Kuyumcular

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sahte altın tehlikesine karşı vatandaşları uyarmayı sürdürüyor. Palandöken, altın talebinin artmasının sahtecilik riskini de beraberinde getirdiğine dikkat çekerek, “Güvenilir altın, kuyumcu esnafından alınır” şeklinde konuştu.

Belge Kontrolü Şart!

Nisan ayı itibarıyla düğün sezonunun açılmasıyla birlikte altına olan talebin arttığını vurgulayan Palandöken, vatandaşlara şu uyarıları yaptı: “İnternetten veya bilinmeyen kaynaklardan alınan altınlar, ciddi riskler barındırıyor. Sahte veya düşük ayarlı ürünler, hem tüketicileri hem de esnafı mağdur edebilir. Alışveriş yaparken tanıdık ve güvenilir kuyumcuları tercih edin. Ürünün gramajını, sertifikasını ve belgesini kontrol ederek sahteciliğin önüne geçin.”

Related Posts

Deprem sonrası indirim yapana teşvik

Hepsiburada, 23 Nisan’da İstanbul çevresinde yaşanan depremin ardından talep gören ürünlerde fiyat artışı yapan mağazaları tespit ederek ilgili ürünleri satışa kapattığını açıkladı.

İstanbul’da yeni mağazasını açtı

Mutfak markası Lineadecor, yeni yatırımlarla büyümeye devam ediyor.

Türkiye’nin önceleri hakim olduğu pazar artık tehlikede: Üretim payı düşüyor!

Türkiye’nin dünya fındık üretimindeki payı son yıllarda azalma gösterdi. İhracatta artış olsa da, global tüketim artışından alınan pay düştü. Fındık sektörü, bu trendin devam etmesi halinde pazar kaybı yaşanabileceğinden endişeli.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

TOKKDER Başkanı Yaşa, araç kiralamalarında yaşanan mağduriyetler konusunda tüketicileri uyardı

TOKKDER Yönetim Kurulu Başkanı Kağan Yaşa, “Yurt çapında tanınan ve ana iş alanı araç kiralama olan kurumsal markaların tercih edilmesi tüketicilerin sorunsuz ve memnuniyet verici hizmet almasını sağlayacaktır.” dedi.

Küresel ticaret finansal istikrara yönelik risklerin başında geliyor

ABD Merkez Bankası (Fed), küresel ticaret, politika belirsizliği ve ABD’nin borcunun sürdürülebilirliğinin, finansal istikrara yönelik en önemli riskler olarak görüldüğünü bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir