Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Gündemde

Almanya genelinde havai fişek satışının tamamen yasaklanması talep edilen bir önerge kabul edildi. Ayrıca, eyaletlere yasak ve izin bölgeleri oluşturma konusunda daha fazla yetki verilmesi ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

Önergenin sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. “Şehirde dışarı çıkmak cesaret istiyor. Havai fişekler astım hastaları için tehlikeli hale getiriyor, sokaklar çöplere bürünüyor. Ayrıca, havai fişekler hayvanlar için gerçek bir kabustur. Yaban hayvanları paniğe kapılıyor, kirpiler uykusundan uyanıyor, kuşlar gökyüzünden düşüyor, evcil hayvanlar ise aşırı strese giriyor,” şeklinde konuştu.

“Tek Çözüm Genel Bir Yasak”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann daha önce seçim programında mevcut ifadeleri desteklemişti. Bu ifadeler, ülke genelinde bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal bir çerçeve oluşturulmasını savunuyordu. Havai fişek yasağı için Ocak ayında başlatılan dilekçeler 1,5 milyon imza toplamış ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunulmuştu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi yapılan havai fişek gösterileri büyük zararlara neden oluyor. Her yıl birçok insan yasal havai fişeklerle dahi sakat kalıyor, ciddi şekilde yaralanıyor veya hayatını kaybediyor. Yılbaşı gecesi yaşanan kaotik duruma karşı tek çözüm genel bir yasak” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı bir apartmana büyük zarar vermişti.

Related Posts

Kulis: AKP’de halef-selef gerilimi nedeniyle yasa teklifinin adresi değişti; Süleyman Soylu, tam da o günlerde hacca gitti

Kulis: AKP’de halef-selef gerilimi nedeniyle yasa teklifinin adresi değişti; Süleyman Soylu, tam da o günlerde hacca gitti

CHP’li vekilden AKP’ye ‘Kürecik’ çağrısı

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İsrail’in İran’a yönelik saldırıları sonrası bir kez daha gündeme gelen Kürecik Radar Üssü’yle ilgili “Bu kalkan Malatya’da İsrail’i korumak için kuruldu. Kuru kınamalar yetmez, eğer samimiyseniz Kürecik’i derhal kapatın” çağrısında bulundu.

İsrail ordusu İran’ı uyardı: ‘Nükleer tesisleri boşaltın’

İsrail ordusu İran’ı “askeri silah üretim fabrikalarını” boşaltması konusunda uyararak yeni saldırıların sinyalini verdi. İsrail’in askeri sözcüsü Albay Avichay Adraee, uyarıyı sosyal medya platformu X’te İngilizce ve Farsça olarak paylaştı. Adraee …

Son şehidi 40 günde unuttular

Irak’ın kuzeyinde şehit olan Önder Özen için mevlid okutuldu. Mevlide akraba ve köylüleri dışında katılan olmadı. Şehidin babası Hasan Özen, “Oğlum 40 günde unutuldu” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan’la görüştü: İran’a başsağlığı dileklerini iletti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ile telefonda görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede İsrail’in İran’a yönelik hukuksuz saldırılarını en kuvvetli şekilde telin ettiğini belirtirken İran halkına can kayıpları nedeniyle başsağlığı dileklerini iletti. Erdoğan, İsrail’in saldırılarının uluslararası hukukun açık ihlali olduğunu, tüm bölgeyi ateşin içine çekmeyi amaçladığını, Netanyahu’nun saldırılarla nükleer müzakere sürecini sabote etmeye teşebbüs ettiğini belirtti.

Libya’da engel Mısır’da saldırı: Aktivistlere saldırı

Gazze’deki ablukayı kırmak için dünyanın dört bir yanından Refah’a gitmek isteyen aktivistler engellerle karşılaşmaya başladı. Mağrib Konvoyu, Libya’da Hafter güçlerince durduruldu. Kahire’de ise aralarında Türklerin de olduğu aktivistlere, Baltacılar adı verilen çete ve Mısır polisi saldırdı.