Aile hekimlerinin hastanelere yönlendirdiği kişilere yüzde 50 indirim

Sağlık Bakanlığı’ndan Yeni Düzenleme: Aile Hekiminden Hastaneye Yönlendirilenlerde Muayene Katılım Payı İndirimi!

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, aile hekimlerinin hastanelere yönlendirdiği kişilerden alınacak muayene katılım payı yüzde 50 indirimli olarak uygulanacak.

Bakanlık, aile hekimlerinin Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden hastanelerden randevu alabilmesine olanak sağlayan yeni bir uygulama başlattı. Bu kapsamda, muayene katılım payı ücretiyle ilgili vatandaşlara yönelik açıklamalarda bulunuldu.

Yapılan açıklamada şu detaylara yer verildi: “Aile hekimleri tarafından muayenesi gerçekleştirilen ve hastanelere MHRS sistemi üzerinden yönlendirilen vatandaşlarımızın muayene katılım payı yüzde 50 indirimli olarak alınacaktır. Bu indirimli katılım payı sistemi MHRS ile dijital entegrasyon gerektirdiğinden, MHRS dışında yapılan sevklerde yüzde 50 indirim uygulanamamaktadır. Aile hekimleri, halihazırda yüzde 10 MHRS randevu kotasını kullanmaktadır. Ancak vatandaşlarımızın başvuruları doğrultusunda, bu kota dolmaya başladığında Bakanlık, kademeli olarak kotayı artıracaktır.”

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

İsrail’in kaos planı devrede: Suriye ordusu Süveyda şehir merkezine girdi

Suriye’nin güneyindeki Süveyda ilinde, üç gün süren çatışmaların ardından Savunma Bakanlığına bağlı birliklerin durumu kontrol altına almak amacıyla kente girmeye başladığı bildirildi. Terör devleti İsrail’den kısa bir süre önce “Dürzilere zarar verilmesine izin vermeyeceğiz, İsrail kenarda durmayacak.” açıklaması yapılmıştı.

Tarımsal sulamada kullanılan elektrikten KDV’nin kaldırılması için kanun teklifi

Çiftçinin sulama, elektrik ve genel giderlerinde yaşanan artış ön plana çıktı

CHP’li Tanal Adıyaman halkıyla ayaklarına kelepçe bağladı: ‘Tutdere’nin evde ne işi var?’

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, ev hapsi cezasına çarptırılan ve görevden uzaklaştırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere için Adıyaman halkıyla ayaklarına kelepçe bağladı. Tanal, vatandaşlarla beraber, “Tutdere’nin evde ne işi var?” diye seslendi.

Suriye’den Azerbaycan teması: Şara Bakü’ye geldi

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, resmi temaslarda bulunmak üzere Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi konuşması başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti’nin gelenekselleşen Kızılcahamam kampının açılış konuşmasını gerçekleştiriyor. Türkiye Erdoğan’ın tarihi konuşmasında vereceği mesajlara kilitlendi.

ABD Dışişleri Bakanlığı binlerce personelini işten çıkardı

ABD Dışişleri Bakanlığı, 1300’ün üzerinde personelini işten çıkarırken, başkent Washington’da son iş gününü tamamlayan çalışanlar, mesai arkadaşlarının alkışları eşliğinde yıllardır çalıştıkları binadan ayrıldı.