İran basını duyurdu: 3 Avrupa ülkesi ile nükleer müzakereler yeniden başlayacak

İran, Avrupa Ülkeleriyle Nükleer Müzakereleri Yeniden Başlatmak İçin Anlaşmaya Vardı

İran’ın Almanya, Fransa ve İngiltere ile nükleer müzakereleri yeniden başlatmak için anlaşmaya vardığı bildirildi. Tesnim’in haberine göre, Tahran yönetimi ile Avrupa ülkeleri arasında nükleer müzakerelerin yeniden başlaması konusunda prensipte anlaşma sağlandı.

Henüz belirlenmeyen bir tarihte gerçekleşecek görüşmeler hakkında bilgi veren Tesnim, görüşmenin yeri ve zamanı konusunda halen görüşmelerin devam ettiğini ifade etti. Habere göre, gelecek hafta yapılması planlanan görüşmelerin hangi ülkede gerçekleşeceği netlik kazanmamış durumda.

Geçmişte İstanbul ve Cenevre’de toplantılar düzenlenen nükleer müzakerelerde, İran ile üç Avrupa ülkesi arasındaki ilişkilerin gerginliği devam ediyor. Fransa, İngiltere ve Almanya, İran’ı anlaşmayı ihlal etmesi durumunda BM yaptırımlarını geri getirme tehdidi ile karşı karşıya bırakmıştı. Özellikle Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, İran’a ağustos ayı sonuna kadar süre vermişti.

İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Avrupalı mevkidaşlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinde, nükleer meselelerde ilerleme sağlamak için adil ve dengeli bir anlaşmanın şart olduğunu vurgulamıştı. Arakçi, AB/E3 ülkelerini taraflı politikaları terk ederek sorumlu davranmaya çağırmıştı.

Related Posts

Bursa’da Otomobil Metro Duvarına Çarptı

Yıldırım’da meydana gelen kazada 1’i ağır, 2 kişi yaralandı. İnceleme başlatıldı.

Eski CHP’li milletvekili Lale Karabıyık hayatını kaybetti

Eski CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, 59 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Plajda iş makinesi dehşeti: Güneşlenirken yaşamını yitirdi

Kastamonu’nun bir plajda güneşlenen kadın, iş makinesinin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Ünlü şarkıcı Nazan Öncel hastaneye kaldırıldı

Ünlü sanatçı Nazan Öncel, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Sanatçının sağlık durumuyla ilgili henüz detaylı bir açıklama yapılmadı. Öncel’in hayranları ve sevenleri, ünlü sanatçının sağlık durumunu merakla bekliyor.

20 yıldır komadaydı! Prens Velid hayatını kaybetti

Suudi Arabistan’da, 2005 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından tam 20 yıldır komada kalan ve halk arasında “uyuyan prens” olarak bilinen Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdulaziz Al Suud’un hayatını kaybettiği açıklandı.

Kocaeli’de Eşini Tüfekle Vuran Kadın Tutuklandı

İzmit’te tartıştığı kocasını tüfekle vurarak öldüren kadın polis tarafından tutuklandı.