İnegöl’de Otomobil Kazası: Mustafa Akkalem Hayatını Kaybetti
Dün gece saatlerinde Bursa-Ankara kara yolu üzerinde meydana gelen kaza, İnegöl girişinde gerçekleşti. Muhammet Y. yönetimindeki 16 BNN 523 plakalı otomobil, ilçe merkezine doğru ilerlerken yolun karşısına geçmeye çalışan Mustafa Akkalem’e çarptı. Akkalem, otomobil tarafından yaklaşık 60 metre sürüklendi. Sürücü olay yerinden kaçtı. Kazayı gören diğer sürücülerin ihbarı üzerine polis ve sağlık ekipleri hemen olay yerine sevk edildi. Sağlık ekipleri yaptıkları kontrolde Akkalem’in hayatını kaybettiğini belirledi. Akkalem’in cenazesi otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Mustafa Akkalem’in eşinden ayrı yaşadığı ve 2 çocuk babası olduğu öğrenildi.
Otomobil Arsada Terk Edilmiş Halde Bulundu
Olay sonrasında kaçan sürücüyü yakalamak için çalışma başlatan polis ekipleri, otomobili olay yerinden 5 kilometre uzaklıkta bir arsada terk edilmiş halde buldu. Yaya olarak kaçan sürücü Muhammet Y. ile arkadaşları M.K. (15) ve B.E. (14) kısa sürede yakalandı. Kazada hafif yaralanan Muhammet Y. ve arkadaşları hastanede tedavi altına alındıktan sonra polis merkezine götürüldü. M.K. ile B.E. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, Muhammet Y. ise Çocuk Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.
Muhammet Y.’nin geçen yıl, Çeltikçi Mahallesi’nde faaliyet gösteren strafor imalathanesinde çalışırken strafor doğrama makinesine sağ kolunu kaptırdığı ve kolunun ampute edildiği öğrenildi.