Ek MTV’ye itiraz hacız getirdi

İktidarın Deprem Harcamalarını Bahane Göstererek 2023’te Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne Dava Açan Yargıç Tacettin Şimşek’e Haciz Şoku!

Haberimize göre, Danıştay Emekli Onursal Üyesi ve Yüksek Hakim Tacettin Şimşek, 2023 yılında ek Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olduğu gerekçesiyle Ankara İdare Mahkemesi’nde dava açtı. Ancak Mahkeme’nin davayı reddetmesinin ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Şimşek’e hiçbir bildirim yapmadan doğrudan icra takibi başlattı. Bu durum, Şimşek’in avukatı Ali Erdem Gündoğan tarafından “hukuk dışı” olarak nitelendirildi ve vatandaşlara gözdağı verildiği iddiasında bulunuldu. 

Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi uygulamasına muhalefet partisi de itiraz etmiş, fakat Anayasa Mahkemesi muhalefetin başvurusunu reddetmişti. Bu sürecin ardından Şimşek’in dava açtığı mahkemeler de davayı reddetti. Bunun üzerine Şimşek, kararı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdı. Ancak AİHM kararını beklerken Hazine ve Maliye Bakanlığı, hiçbir bildirim yapmadan icra takibine başladı.

Şimşek’in avukatı Gündoğan, bu icra işleminin geri çekilmesi gerektiğini ve vekalet ücretinin nereye ödeneceğinin açıklanması gerektiğini vurgularken, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hukuka aykırı davrandığını ve dava açacakları caydırmaya çalıştığını belirtti.

‘Bir Cezalandırma Yöntemi’

Şimşek’in avukatı Gündoğan, icra kararını yorumlarken, “Şimşek davayı kazansaydı, Maliyeyi doğrudan icraya veremeyecek, önce idareye başvuru yapması gerekecekti. Bu nedenle yapılan işlem açıkça idare hukukuna aykırıdır. Tacettin Şimşek, bu davayı açtığı için cezalandırılmak isteniyor” şeklinde konuştu.

Related Posts

Kola ve gazlı içeceklerin fiyat listesi yine zamlandı

TBYD Başkanı Erol Dündar, alkollü içki ve sigaralar sonrasında gazlı içeceklerin fiyatına da zam geldiğini söyledi. Zamla beraber 1 litrelik gazlı içeceğin fiyatı 50 liraya, 1,5 litrelik gazlı içeceğin fiyatı ise 55 liraya yükseldi. Yeni fiyat tarifesi 5 Ağustos’tan itibaren geçerli olacak.

Plastik Kirliliği Tehdidi

Doç. Dr. Güven, denizlerdeki plastik kirliliğinin sosyoekonomik etkilerine dikkat çekti.

Piyasalarda son 48 saat alarmı! Altın ve doların kaderi belli olacak

Piyasalar perşembe gününe odaklandı. Altın ve doların kaderini belirleyecek kritik karar yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Uzmanlar ‘Perşembe her şey değişecek’ diyerek piyasalardaki son 48 saate dikkat çekti. Peki altın ve dolar nasıl etkilenecek? Yeni rekorlar kapıda mı? İşte detaylar…

‘Başarının anahtarı beklentiyi yönetmek’

AXA Türkiye Üst Yöneticisi Yavuz Ölken, günümüzün hızla dijitalleşen iş dünyasında müşteri beklentileri ve davranışlarını doğru yönetmenin başarının anahtarı olduğunu vurguladı.

Haziran ayında 1,91 trilyon TL tutarında ödeme kartla yapıldı

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile haziran ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artarak 1,91 trilyon TL oldu.

Eskişehirli Çiftçi Zor Günler Geçiriyor

Havva Demir, artan maliyetler nedeniyle tarımda zorlandıklarını ve destek beklediklerini söyledi.