e-Devlet’ten kira sözleşmeleri için yeni dönem: Kullanıma açıldı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik çalışmalar

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kasım 2024’te kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılması için yürütülen çalışmaların ilk aşamasını tamamladı. Bu sayede taşınmaz sahipleri, “Kira Sözleşmesi İşlemleri” bölümünden hazırlanan sözleşmeleri kiracılarıyla elektronik ortamda onaylayabiliyor.

Bu hizmet kapsamında oluşturulan kira sözleşmeleri için zaman damgalı “barkodlu belge” düzenlenmekte ve e-Devlet Kapısı üzerinden belge doğrulama işlemi gerçekleştirilmektedir.

“Emlak danışmanları artık resmi olarak görev yapacak”

Çalışmanın ikinci aşamasıyla birlikte, e-Devlet’ten kira sözleşmesi hizmeti artık emlakçılar için de sunulmaya başlandı. TEDB Başkanı Hakan Akçam, emlak danışmanlarının bu sürece dahil olmaması nedeniyle kiracı ve ev sahibinin kira kontratını e-Devlet üzerinden imzalayabildiğini belirtti.

Akçam, uygulamanın emlakçılar için de hayata geçirildiğini ve gayrimenkul sahiplerinin emlak danışmanlarına Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü sisteminden yetki vererek kira kontratlarını elektronik ortamda iletebileceğini söyledi. Bu sayede emlak danışmanları, mülk sahipleri ve kiracıları bir araya getirerek mesleklerini resmi olarak icra edebilecekler.

“Kira sözleşmeleri artık e-Devlet üzerinden yapılmalı”

Akçam, sistemin elektronik ortama taşınacağını ve Bakanlık tarafından kira artış oranı, kiracının güvenirliği ve oturduğu sürenin belirlenebileceğini belirtti. Ayrıca, kira kontratlarında kefilin ıslak imzası gerektiği bilgisini veren Akçam, bu konuda çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Akçam, kira kontratlarının e-Devlet üzerinden yapılması zorunluluğunun getirilmesi durumunda, ev sahibi ve kiracı arasındaki problemlerin çözülebileceğini ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçilebileceğini ifade etti.

Related Posts

Haziran ayında 1,91 trilyon TL tutarında ödeme kartla yapıldı

Kredi kartları, banka kartları ve ön ödemeli kartlar ile haziran ayında yapılan toplam ödeme tutarı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 51 artarak 1,91 trilyon TL oldu.

Eskişehirli Çiftçi Zor Günler Geçiriyor

Havva Demir, artan maliyetler nedeniyle tarımda zorlandıklarını ve destek beklediklerini söyledi.

Spot piyasada elektrik fiyatları

Spot piyasada elektrik fiyatları

Türk Su Ürünleri İhracatında Rekor

Türk su ürünleri ihracatı, 2023’ün ilk yarısında yüzde 4 artarak 973 milyon dolara ulaştı.

Meclis’ten geçti, fiyatlar artacak… İşte zamlı araç fiyatları

Özel Tüketim Vergisi’ne (ÖTV) yönelik değişiklik öngörülen kanun teklifi Meclis’te oylandı ve kanunlaştı. Pick-up araçların ÖTV’si yüzde 4’ten yüzde 50’ye çıktı.

Tohum Desteği Başvuruları 2025’e Kadar!

Bakanlık, sertifikalı tohum desteği için başvuruların 31 Temmuz 2025’e kadar alınacağını duyurdu.