Hindistan Pakistan’a saldırının sebebini açıkladı

Hindistan Dışişleri Bakanı Vikram Misri Sindoor Operasyonunu Açıkladı

Dün Pakistan topraklarına gerçekleştirilen Sindoor Operasyonu hakkında bilgi veren Hindistan Dışişleri Bakanı Vikram Misri, operasyonun Pahalgam saldırısına cevap niteliğinde olduğunu belirtti. Misri, Pakistan’a ait ve işgal altındaki topraklarda gerçekleştirilen 9 hedefe yönelik saldırının, 25 Hindistan ve 1 Nepal vatandaşının öldürüldüğü Pahalgam saldırısına karşılık geldiğini ifade etti.

Pahalgam Saldırısına Tepki

Keşmir’in Hindistan kontrolündeki Pahalgam kasabasında 22 Nisan’da meydana gelen silahlı saldırıda 26 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı önce Pakistan destekli bir örgüt üstlense de daha sonra bu iddiayı geri çekmişti. Hindistan ordusu, saldırıya yanıt olarak Pakistan topraklarında 9 “terör hedefini” vurduğunu ve Sindoor Operasyonu’nu başlattığını duyurdu. Pakistan ise bu saldırılarda en az 8 kişinin öldüğünü ve 35 kişinin yaralandığını açıkladı. Ülke, saldırıyı “savaş eylemi” olarak tanımlayarak karşılık vereceğini bildirdi.

Related Posts

İhanet enstitüsü

Lozan Kürt Enstitüsü kuruluşunu, “Lozan Antlaşması’nın Kürt milletine yüz yıldan fazla
yaşattığı inkar, parçalanma ve sessizlik rejimi artık sona ermektedir” cümlesiyle duyurdu.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi: Rusya ile Çin’in arasını açma girişimleri boş hayal

Çin Dışişleri Bakanı Wang Moskova ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Pekin ve Moskova’nın omuz omuza durduğu sürece güç politikasının galip gelemeyeceğini belirterek Rusya ile Çin’in arasını açma girişimlerinin ‘boş hayalden’ ibaret olduğunun altını çizdi.

Dünya yeni Katolik lideri konuşuyor: Papa Leo’nun şifreleri

Vatikan’daki konklavdan yeni Papa olarak çıkan Kardinal Robert Prevost, 14’üncü Leo adını alarak bu makama gelen ilk ABD’li oldu. Peki seçimler için sürprizler arasında bile çok gösterilmeyen Papa Leo kimdir?

Trafikte tartıştı döner bıçağıyla saldırdı!

İzmir’in Karşıyaka ilçesinde bir otomobil sürücüsü, trafikte yaşadığı tartışmanın ardından aracında bulunan döner bıçağını çıkararak karşı tarafa yöneldi. Olay anı, hem araç kamerası hem de cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Pes dedirten görüntüler Adana’dan: Atı aracına bağladı yola çıktı!

Adana’da bir otomobilin arkasına bağlanan at ile trafikte ilerleyen sürücü ve yanındaki kişi, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine gözaltına alındı. Sürücüye idari para cezası uygulandı.

‘Kavala suçsuz dedim diye vali olan eşimi gece aldılar’

Erdoğan’ın etrafında çete oluştuğunu söyleyen eski AKP milletvekili anlattı: Tayyip Bey’e ‘Darbeyi kendinize yaptınız’ dedim, ülkenin ilacı erken seçim…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir