KKTC’de başörtülü öğrencinin okula alınmamasına Ömer Çelik’ten sert tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamaları şu şekilde: KKTC’de İrsen Küçük Ortaokulu’nda bir öğrencinin kıyafeti sebebiyle okula girmesinin bazı kişiler tarafından engellenmesini şiddetle kınıyoruz.

Eğitim hakkını ihlal edenlerin bu çirkin yaklaşımı, insan haklarına aykırı bir fanatizmdir. Bu çirkinliğe bahane üretmek için sarfettikleri cümleler ise vahimdir.

Bu fanatizme karşı ülkemizde çok temel bir demokrasi mücadelesi verdik. Geçmişte bu yasakçılığa imza atanlar utançlarıyla baş başa kaldılar.

Aynı fanatizmin KKTC’ye zarar vermesi engellenmelidir. En temel değerlere aykırı bu çirkin yaklaşımın düzeltilmesini temenni ediyoruz.

Related Posts

İran basını duyurdu: 3 Avrupa ülkesi ile nükleer müzakereler yeniden başlayacak

İran’ın yarı resmi Tesnim haber ajansı, İran ile Almanya, Fransa ve İngiltere arasında üzerinde anlaşmaya varılan nükleer müzakerelerin gelecek hafta yapılabileceğini aktardı.

Bursa’da Otomobil Metro Duvarına Çarptı

Yıldırım’da meydana gelen kazada 1’i ağır, 2 kişi yaralandı. İnceleme başlatıldı.

Eski CHP’li milletvekili Lale Karabıyık hayatını kaybetti

Eski CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Lale Karabıyık, 59 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Plajda iş makinesi dehşeti: Güneşlenirken yaşamını yitirdi

Kastamonu’nun bir plajda güneşlenen kadın, iş makinesinin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Ünlü şarkıcı Nazan Öncel hastaneye kaldırıldı

Ünlü sanatçı Nazan Öncel, sağlık sorunları nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Sanatçının sağlık durumuyla ilgili henüz detaylı bir açıklama yapılmadı. Öncel’in hayranları ve sevenleri, ünlü sanatçının sağlık durumunu merakla bekliyor.

20 yıldır komadaydı! Prens Velid hayatını kaybetti

Suudi Arabistan’da, 2005 yılında geçirdiği trafik kazasının ardından tam 20 yıldır komada kalan ve halk arasında “uyuyan prens” olarak bilinen Prens Velid bin Halid bin Talal bin Abdulaziz Al Suud’un hayatını kaybettiği açıklandı.