Eğitim-Sen, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği dersinin önemine vurgu yaptı
Eğitim-Sen, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” dersine karşı çıkmasını eleştirerek, bu dersin “ideolojik değil, bilimsel ve pedagojik” bir gereklilik olduğunu vurguladı. Sendika, MEB’in tarikat ve cemaatlerle yaptığı protokollerle okullara giriş izni vermesinin mevzuata aykırı olduğunu belirtti.
Sendika, 10 Mart’ta okullarda toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla bir etkinlik düzenleyeceğini duyurmuştu. Ancak MEB, müfredat dışında ders yapılamayacağını belirterek etkinliği eleştirdi. Eğitim-Sen ise bugün basın toplantısı düzenleyerek MEB’in tutumunu eleştirdi.
Eğitim-Sen Genel Başkanı Kemal Irmak, yaptığı açıklamada, MEB’in toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda gerici bir yaklaşım sergilediğini belirterek, “Toplumsal cinsiyet eşitliği dersine sahip çıkmamız ideolojik değil, bilimsel ve pedagojik bir gerekliliktir” dedi. Irmak, toplumsal cinsiyet eşitliğine karşı yapılan suçlamaların asılsız olduğunu ve Eğitim-Sen’in amacının eşit haklara sahip olmak olduğunu vurguladı.
More Stories
Tekirdağ’da şoförler UKOME’yi kontak kapatarak protesto etti
Maç izlemeye giden 14 ve 16 yaşındaki iki çocuk kazada hayatını kaybetti
İSKİ’den o iddialara ilişkin açıklama geldi