Türkiye Gazetesi yazarı Ekinci’den “cast ajansları” değerlendirmesi: Adeta köle pazarı…

Komşular Rahatsız Olacak Derken, Opera Yarışmasında Birinci Olan Güneş Uluçay Türkiye’de Opera Sanatçısı Olmayı Anlattı

Türkiye Gazetesi yazarı Ömer Ekinci, Rekabet Kurulu’nun soruşturma başlattığı kast ve menajerlik ajanslarıyla ilgili yazısında ilginç tespitlerde bulundu. Ekinci, ünlüler camiasının köle pazarına dönüştüğünü belirterek, oyuncuların verdikleri tavizler ve genç yeteneklerin tanınmama sorununa dikkat çekti. Kendi deneyimlerinden örnekler veren yazar, Türkiye’deki köle pazarlarının sadece oyuncuları değil, televizyoncuları, gazetecileri ve diğer sektörleri de etkilediğini vurguladı.

Ekinin, ünlülerle yakın teması olduğunu ve gerçek hallerini yakından gözlemlediğini belirterek, gençlerin bu ünlülere rol model olarak bakmasının yanıltıcı olduğunu ifade etti. Fuat Uğur’un açtığı konunun sadece oyuncuları kapsamadığını, medya sektöründe de benzer sorunların olduğunu dile getiren Ekinci, rekabetçiliğin gri alanlarda nasıl sağlanacağı sorusunu da sordu.

Ekinin yazısında değindiği konular, ülkedeki çeşitli sektörlerdeki ahlaki ve rekabet sorunlarını gözler önüne seriyor. Türkiye’de köle pazarlarının varlığına dair yapılan bu tespitler, toplumda derin düşüncelere sebep olabilir.

Yazar: Ömer Ekinci

Yazının tamamını okumak için tıklayınız.

Related Posts

MEB’den 10 Kasım iddialarına net yanıt

Milli Eğitim Bakanlığı, basında yer alan “2025-2026 eğitim öğretim yılı çalışma takviminde 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nün 1. dönem ara tatili kapsamına kasıtlı olarak alındığı” yönündeki iddialara yanıt verdi. Bakanlık, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Sivasspor 4 Yeni Transferle Güçleniyor

Sivasspor, yeni sezona hazırlık için Çağlar Menderes, Ahmet Çakmak, Mert Çelik ve Kamil Fidan’ı kadrosuna kattı.

Doris Herrmann: Türkiye’de kalite güvencesi rekabetçi dünya için zorunlu

Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın en önemli isimlerinden Doris Herrmann, Haberler.com’da Saygı Ünlü’ye konuştu. ENQA Başkan Yardımcısı Herrmann, akreditasyonun eğitim kalitesini artırmanın anahtarı olduğunu belirterek “Rekabetçi bir dünyada Türkiye’nin kalite güvencesine yatırım yapması şart” dedi.

ASELSAN 9 Yeni Teknolojiyi Tanıtacak

IDEF 2025’te ASELSAN, radar, elektronik harp ve hava savunma alanlarında 9 teknoloji tanıtacak.

Keçiören’de Apartman Yangını

Ankara’nın Keçiören ilçesinde 9’uncu katta çıkan yangın itfaiye tarafından kontrol altına alındı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden İhtiyaç Sahiplerine Sıcak Aş Desteği

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Aşevi’nde hazırlanan sıcak aşları ihtiyaç sahibi hanelere ulaştırarak, kimsesizlere ve yaşlılara yardım eli uzatıyor. Usta aşçıların özenle hazırladığı yemekler, günlük olarak şehrin dört bir yanındaki vatandaşların sofralarına taşınıyor.